Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom de TV beugel steeds populairder wordt in de woonkamer

Het is een opvallende trend in veel moderne interieurs: een TV muurbeugel die een belangrijk onderdeel wordt van de woonkamer. Maar waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun televisie aan de muur te bevestigen? In dit artikel duiken we in de redenen achter de groeiende populariteit van TV beugels. Misschien is het ook een goede toevoeging aan jouw eigen zithoek!

Ruimtebesparing en esthetiek
Een van de belangrijkste redenen waarom TV beugels zo populair zijn, is vanwege het ruimtebesparende aspect en de esthetische voordelen die het biedt. Door het televisiescherm aan de muur te bevestigen, bespaar je waardevolle vloerruimte die anders zou worden ingenomen door een groot TV meubel. De muurbeugel zorgt dus ook voor een opgeruimde en minimalistische uitstraling van de woonkamer. Het is ruimtebesparend en oogt een stuk luchtiger. Er kan een smal meubel onder geplaatst worden ter decoratie, maar er kan ook ruimte worden gemaakt voor een elektrische haard.

Optimale kijkervaring
Met een draaibare TV beugel geniet je van een optimale kijkervaring. Je kunt de positie van de televisie gemakkelijk naar wens aanpassen, zodat je vanuit elke hoek van de woonkamer kunt genieten van het beste zicht. Of je nou in de relaxstoel zit of helemaal in het hoekje van de bank – met een flexibele muurbeugel bepaal jij de perfecte kijkhoek.

Veiligheid voor het gezin
Een fijn bijkomend voordeel van stevige TV muurbeugels is de extra veiligheid die het biedt voor zowel je televisie als het gezin. Het opgehangen scherm kan niet zomaar omvallen, wat bij een scherm op pootjes wel het geval is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kinderen het per ongeluk omstoten. Daarnaast is het mogelijk om kabels en snoeren veilig weg te werken. Hiermee verklein je het risico op struikelen of vasthaken.

Flexibiliteit in de hele woning
Hoewel de TV beugel vooral populair is in de woonkamer, biedt het ook mogelijkheden in andere ruimtes van het huis. Zo kan een kantelbare TV beugel goed in de slaapkamer worden gebruikt. Je hangt het scherm dan wat hoger aan de muur en kantelt het naar beneden voor de gewenste kijkhoek. Daarnaast kan een beugel in de keuken worden geïnstalleerd, zodat je tijdens het koken geen moment van je favoriete programma of sportwedstrijd mist. Ook in kantoren, een (home) gym en buiten onder de overkapping kan een muurbeugel worden toegepast. Je bent dus absoluut niet beperkt tot één ruimte.

Publicatiedatum: