Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eeuwfeest woninginrichter bezegeld met het predicaat Hofleverancier

Rooijackers Woninginrichter, bekend als D'n Dook in Gemert, viert zijn honderdjarig bestaan met de toekenning van het predicaat Hofleverancier. Het schild dat dit bevestigt, werd onthuld tijdens een drukke receptie, na een jaar van inspanning om deze titel te verkrijgen. Jan Rooijackers Jr. en zijn broer Bernard, de eigenaren, zijn verheugd ondanks de kosten van €4000. Dat meldt het Brabants Dagblad (DB).

Het was in 1924 dat Hannes Rooijackers met zijn vrouw Antonet een textielhandel 'in d'n herd' van hun woning aan de Achterhaag in Gemert begonnen. Het ambitieuze paar verhuisde in 1938 naar de Haageijk waar een echte winkel werd geopend. Jan sr. groeide er voorspoedig op en werkte als 14-jarige mee in de zaak. In 1954 nam hij de zaak over en werd gestart met de verkoop van meubelen. In de loop van de jaren werd het pand diverse keren uitgebreid.

Zijn zonen Jan en Bernard namen in 1987 de zaak over van hun vader en breidden met de laatste verbouwing in 2002 de showroom uit tot 3500m2. De nieuwe glasgevel die het pand toen kreeg, gaf de zaak een eigentijds vooraanzicht, die dat jaar goed was voor de eerste prijs van de provinciale welstandscommissie. Inmiddels werken Bernard en Jan al meer dan 30 jaar samen en hebben het familiebedrijf in negentig jaar uitgegroeid naar een toonaangevend regionaal bekende woninginrichter.

Meer informatie:
Rooijackers Woninginrichter
Haageijk 12-18
5421 KW Gemert
0492-361496
info@rooijackers-gemert.nl
www.rooijackers-gemert.nl

Publicatiedatum: