Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eco-Bouwers opent Eco-Paviljoen

Op dinsdag 2 april opent groothandel Eco-Bouwers de deuren van het Eco-Paviljoen voor biobased bouwen aan de Isarweg 10 in Amsterdam. De meest uitgebreide showroom in Nederland voor de bouwprofessional met enkel duurzame en biobased bouwmaterialen.Eco-Bouwers versnelt de bouwtransitie
Vanaf 2030 moet 30% van de nieuwbouw biobased of circulair zijn en vanaf 2050 streeft de overheid zelfs naar een 100% biobased en circulaire economie. Een enorme uitdaging, omdat het huidige aandeel biobased bouwmaterialen nu slecht 2% is. Om deze doelstellingen te halen is het nodig beleid te vertalen naar de praktijk. Met het Eco-Paviljoen wil Eco-Bouwers deze ambitie faciliteren en versnellen.

Biobased bouwen in de praktijk
Het Eco-Paviljoen is een houten huis van meer dan 200 m2 midden in het magazijn van Eco-Bouwers. Hier kunnen aannemers, klussers, architecten en andere bouwprofessionals in praktijkopstelling zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van biobased bouwen. Naast nieuwe ontwikkelingen is ook een uitgebreid assortiment biobased isolatiemateriaal, gevelbekleding, natuurlijke verf en vloeren te zien.

Verbindende factor
Onderdeel van het Eco-Paviljoen is een presentatieruimte waar presentaties voor groepen en stakeholders zoals gemeentes, woningbouwverenigingen of VvE's gefaciliteerd worden. Het doel hierbij is om partijen bekend te maken met een toekomstbestendige manier van bouwen en renoveren.

Afspraak en sneak preview
Geïnteresseerden kunnen op www.eco-bouwers.nl/paviljoen een afspraak maken om het paviljoen te bezoeken. Ook staat Eco-Bouwers met een sneak preview op de beurs MaterialDistrict in de Werkspoorkathedraal in Utrecht van 6 t/m 8 maart 2024.

Over Eco-Bouwers
Eco-Bouwers is de groenste online groothandel voor biobased (ver)bouwen en heeft meer dan 17 jaar ervaring met duurzame bouwmaterialen. Inmiddels vervult Eco-Bouwers naast een webshop ook een rol als kennisbank en verbinder tussen vaklui, bouwprofessionals, gemeentes, woningbouw- en vakverenigingen, energieloketten en milieubewuste consumenten.

Meer informatie:
Eco-Bouwers
020-2629469
www.eco-bouwers.nl

Publicatiedatum: