Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe tafelcollectie met marmer en leer

Kreoo, bekend om zijn verkenning van nieuwe vormen met marmer, heeft zijn expertise uitgebreid door een samenwerking aan te gaan met Gruppo Mastrotto, een vooraanstaande speler in de leersector in Italië. Deze samenwerking heeft geleid tot de introductie van nieuwe meubelcollecties die natuursteen en leer combineren, waarbij de nadruk ligt op vakmanschap en Italiaans design.De nieuwe meubelcollecties, ontworpen door architect Christophe Pillet, belichamen een fusie van marmer en leer. Door marmer, met zijn solide en monolithische charme, te combineren met het zachte en tactiele karakter van leer, ontstaat een evenwichtig samenspel van materialen.

Een opvallend voorbeeld van deze samenwerking is de Holly armstoel, waarbij de golvende schaal is vervaardigd uit Navona Travertijn en wordt omlijst door bekleding van halfnerf rundleer. Het leer, afkomstig uit Gruppo Mastrotto's Linea-assortiment, staat bekend om zijn zachte en semi-matte uitstraling, waardoor het een luxe element toevoegt aan het ontwerp.

Een vergelijkbare combinatie is te vinden in de Ever bank, waarbij marmeren platen met verschillende diktes worden gebruikt om een minimalistisch en geometrisch esthetisch te creëren. Het leer, ook afkomstig uit Gruppo Mastrotto, wordt subtiel geaccentueerd met zichtbare stiksels, waardoor het handmatige vakmanschap wordt benadrukt.Deze nieuwe meubelcollecties zijn niet alleen bedoeld voor residentiële ruimtes, maar ook voor openbare omgevingen. De Queen tafel, met zijn basis van marmer en een blad omlijst met leer, en de Lord handgrepen, die marmer en leer combineren voor een elegant accent op deuren, zijn slechts enkele voorbeelden van de veelzijdigheid van deze materialencombinatie.

Volgens Alessandra Farinon, de leidinggevende van Kreoo, straalt deze samenwerking een typisch mediterrane charme uit, waarbij de lichtheid van travertijn wordt gecombineerd met de warmte van leer. Deze nieuwe meubelcollecties worden gepresenteerd tijdens de Milan Design Week als onderdeel van een bredere verkenning van materialen voor de ontwerpwereld.

De introductie van deze meubelcollecties markeert een belangrijke stap voor Kreoo en Gruppo Mastrotto, waarbij vakmanschap, materialen en design worden samengebracht om tijdloze en verfijnde stukken te creëren die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Meer informatie:
Kreoo
www.kreoo.com

Publicatiedatum: