Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fabriekspand Eeka Meubelen uit 1873 getransformeerd tot broedplaats

Het monumentale fabriekspand van Eeka Meubelen uit 1873 in IJsselmuiden ondergaat een transformatie. Vorig jaar zijn werkplekken voor kunstenaars gecreƫerd in de grote bedrijfshal, samen met een kringloopwinkel en een zelfregiecentrum. Het pand is nog in ontwikkeling en er staan meer plannen op stapel. Het publiek kon recent kennismaken met de nieuwe invulling tijdens een Open Dag. Dat meldt De Brug.


Het monumentale fabriekspand van Eeka Meubelen. Foto: Open Monumentendag.

Kunstenaars hebben ateliers betrokken in de voormalige fabriek, terwijl een kringloopwinkel en zelfregiecentrum ook een plek vinden. Het pand, ooit van Meubelfabriek Eeka, krijgt een tweede leven dankzij de inspanningen van de overleden oprichter van H. van Dieren Hei- en Waterwerken BV. De eigenaar, de weduwe van Harm van Dieren, heeft het pand opengesteld tijdens de Open Dag. Het pand biedt nu ruimte aan diverse kunstenaarsateliers, een kringloopwinkel en een zelfregiecentrum. De diversiteit aan activiteiten maakt het tot een veelzijdige broedplaats.

Bron: De Brug

Publicatiedatum: