Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2e ronde cao-onderhandelingen Metaal & Techniek

FNV: 'Ambitie ontbreekt bij de werkgevers'

Op 28 februari 2024 was de tweede onderhandelingsronde voor de cao Metaal & Techniek. "We hebben goed nieuws en slecht nieuws", schrijft de FNV. "Het goede nieuws is dat werkgeversorganisatie FWT nu wel inhoudelijk heeft gereageerd op onze voorstellen. Het slechte nieuws is: die reactie was teleurstellend."Focus op verslechteringen
De FNV vindt dat bij werkgevers uit de sector Metaal & Techniek de ambitie ontbreekt om te investeren in de toekomst. "Het lijkt erop dat werkgevers geen afspraken willen maken om de sector aantrekkelijker te maken voor jongeren. De gezamenlijke initiatieven gericht op het stimuleren en behouden van werknemers door te investeren in leren, ontwikkelen én baanzekerheid lijken ook de prullenbak in te kunnen. Zij houden zich niet aan het Aanvalsplan Techniek. Een initiatief dat dezelfde cao-partijen zijn gestart om de sector aantrekkelijk te maken en te houden. De focus lijkt voor nu eerder te liggen op verslechteringsvoorstellen voor (toekomstige)ouderen en werknemers die volgens de werkgever onvoldoende presteren", aldus de FNV.

Publicatiedatum: