Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Casala presenteert de Lynx X1 stoel

Lynx X1 is de nieuwste toevoeging aan het Lynx stoelprogramma van Casala, ontworpen door de Nederlandse designers Kommerkors en Esquisse. Lynx X1 is een stoel die de perfecte balans vormt tussen modern design, functionaliteit en zitcomfort. Lynx X1 onderscheidt zich door zijn koppelsysteem geïntegreerd in het frame. De ultrasnelle koppel- en stapelmogelijkheden zorgen voor maximaal facilitair gemak en tijdsbesparing. De gestileerde schaal en het robuuste frame stralen eigentijdse klasse uit en bieden ergonomisch comfort. De veelzijdige Lynx X1 stoel is geschikt voor diverse gelegenheden in zalen, onderwijsomgevingen, kerken en conferentieruimtes.Ontwerpproces
Designers Kommerkors en Esquisse hebben met hun uitgebreide ervaring in de ontwikkeling van de eerdere Lynx modellen een nieuwe mijlpaal bereikt met het ontwerp van de Lynx X1 stoel. Zij hebben hun uitgebreide expertise ingezet om zowel het frame als het design van de Lynx X1 tot in de kleinste details te perfectioneren.

"Het is direct merkbaar in de geoptimaliseerde frameconstructie, stapel- en koppelfuncties en de hedendaagse vormgeving van Lynx X1. De vloeiende overgang van strakke lijnen naar ronde vormen weerspiegelt de huidige designtrend. Wij hebben deze stijlelementen consequent toegepast in alle belangrijke onderdelen van de Lynx X1 stoel."Koppelen en stapelen
Het geïntegreerde koppelingssysteem in het frame maakt het mogelijk om moeiteloos stevige rijverbindingen tot stand te brengen zonder hulpmiddelen. Voor een stabiele koppeling hoeft Lynx X1 slechts enkele centimeters te worden opgetild en in het frame van de stoel ernaast te worden geplaatst. Voor optimale flexibiliteit kan Lynx X1 worden gekoppeld als stoel-stoel, stoel-armstoel en armstoel-armstoel. Lynx X1 is vrijstaand stapelbaar tot 12 stoelen. Er is een transportwagen beschikbaar voor 12 en 24 stoelen. Bij het stapelen raken de zittingen van Lynx X1 elkaar niet, waardoor de stoffering en het schuim niet beschadigen.Materialen en opties
De kunststof schaal van de Lynx X1 is verkrijgbaar in acht moderne kleuren. Voor extra zitcomfort kan er worden gekozen voor opdekstoffering of een volledig gestoffeerde variant. Er is keuze uit stoffen van Casala en overige fabrikanten. Het frame van Lynx X1 wordt standaard in chroom afgewerkt. Lynx X1 is te voorzien van diverse opties, zoals een rijafstandhouder, schrijfplank en bijbelhouder. Met de toevoeging van Zifra, het digitale nummeringssysteem zonder batterij, groeit Lynx X1 uit tot de ultieme zaalstoel.

Duurzame materialen
Het Lynx X1 onderstel bestaat uit maar liefst 80% gerecycled staal. De materialen van Lynx X1 worden duurzaam geproduceerd. Het volledige productieproces vindt in Nederland plaats, waardoor de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. Na zijn gebruikscyclus kan Lynx X1 vrijwel volledig worden gerecycled.

Over designers Kommerkors & Esquisse
Design met functionele meerwaarde ontwikkelen, dat is het doel van Kommer en Kors. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie in Den Haag. Na een aantal jaren ervaring bij toonaangevende ontwerpbureaus in binnen- en buitenland richtten zij in 1997 hun eigen ontwerpstudio op. Hun ontwerpen lopen uiteen van een pen tot meubilair. In 2003 zijn ze beloond met de Dutch Design Award.Meer informatie:
Casala
Rolweg 10
4104 AV Culemborg
+31-(0)20-4633980
info@casala.com
www.casala.com

Publicatiedatum: