Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Richard Hutten ontwerpt nieuwe collectie voor Heinen Delfts Blauw

Richard Hutten heeft een nieuwe collectie ontworpen voor Heinen Delfts Blauw. Wereldwijd staat hij bekend als hét gezicht van Dutch design. Met zijn speelse en onconventionele ontwerpen wil hij inspelen op de fantasie van mensen en vooral mooie en optimistische kanten uitlichten. Zijn nieuwe collectie voor Heinen Delfts Blauw doet exact dat. De nieuwe wandborden ontrafelen de schoonheid van oud-Hollandse meesterwerken en vormen intrigerende kunstwerken voor aan de muur.Ruilhandel met designers
Richard Hutten heeft elke hoek en kier van zijn woning in Rotterdam gedecoreerd met bijzondere voorwerpen en meubelstukken. Het meeste heeft hij bij elkaar verzameld door middel van ruilhandel met andere bekende ontwerpers. Hier kom je in ieder geval geen IKEA meubelstukken tegen. "Traditie, ambacht en kunst hebben mij altijd al geboeid", vertelt Richard Hutten vanuit zijn Rietveld stoel. De muur achter hem hangt vol met een curieuze samensmelting van foto's, kinderkunstwerken en design wanddecoratie. "Hier hangen ook een aantal wandborden die ik voor Heinen Delfts Blauw heb ontworpen. De techniek is een soort pixel stretching, waarbij ik 17e eeuwse schilderijen uit het Rijksmuseum als uitgangspunt heb genomen."Wandborden met pixel stretching
Zijn collectie wandborden voor Heinen Delfts Blauw vallen meteen op door het ronde lijnenspel wat een retro aanblik biedt. "Elk wandbord is gebaseerd op een schilderij uit het Rijksmuseum", legt Richard uit over zijn ontwerp. "Zelfs het meest abstracte design is te herleiden naar een stilleven uit de 17e eeuw. Op sommige wandborden zie je nog een fragment van het originele schilderij. Door de schilderijen op deze manier te pixel stretching als het ware, ontrafel ik de oude kunstwerken. De vele kleuren die er in zo'n schilderij verborgen zitten, tover ik tevoorschijn en vertaal ik naar de ronde vorm van het wandbord."

Oud-Hollandse kunstenaars ontrafeld
De Nederlandse designer maakt vaker gebruik van deze techniek. "Zo heb ik ook oude tapijten ontrafeld en gemaakt en ook enkele foto's", vertelt Richard. "Op deze manier probeer ik het heden en het verleden met elkaar te verbinden in mijn werk. Een ronde vorm leent zich daar natuurlijk uitstekend voor." De fragmenten van stillevens die op de wandborden zichtbaar zijn, sluiten mooi aan bij andere wandborden van Heinen Delfts Blauw. Zij hebben ook schilderijen van oude Hollandse meesters als basis. "Ja, dat is heel praktisch. Het Rijksmuseum heeft hun collectie schilderijen in hoge resolutie online gezet, vrij van auteursrecht, dus dat maakt het heel eenvoudig om met die kunstwerken aan de slag te gaan."

Meer informatie:
Heinen Delfts Blauw
Industrieweg 7
3881 LB Putten
+31 (0)85 330 1199
info@heinendelftsblauw.nl
www.heinendelftsblauw.nl

Publicatiedatum: