Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'We zijn bijna compleet, missen nog een productgroep'

ETC Design Center Europe krijgt er in een klap 150 merken bij

Een drukte van belang op de eerste etage van ETC Design Center Europe. Er wordt gezaagd, getimmerd en gemeten, want op 11 maart opent daar Designlinq de deuren. "Dan krijgen we er een klap 150 merken bij", vertelt een trotse directeur Len de Koster. "Het design warenhuis brengt een modern scala aan interieurlabels in huis. Meer dan ooit vormen we als inspiratiecentrum het walhalla op interieurgebied", zegt hij in een interview met Wonen360, waarin hij terugblikt op de onlangs gehouden Design Experience-dagen en ingaat op geruchten dat het gebouw - waarin op dit moment het maximale aantal van 120 exposanten ondergebracht zijn - binnen twee jaar moet wijken voor woningbouw.

Joris de Raadt (links) met Len de Koster voor de in aanbouw zijnde stand van Designlinq.

ETC Design Center Europe heeft de wind vol in de zeilen. De beursdagen ETC Design Experience verliepen volgens Len vlekkeloos. De vooraf gehouden Consumenteninspiratiedag werd eveneens druk bezocht. "Het waren heerlijke dagen. Leuk om juist op zulke dagen interieurprofessionals te zien die je anders niet tegenkomt.

We zijn blij met de nieuwe exposanten Kuvalight, The Grand Interior en Dôme Deco. Daardoor behouden we de balans binnen de verschillende productgroepen. We zijn nu bijna compleet. Het enige artikel dat we nog missen is deurbeslag, maar daar zijn we druk mee bezig om die ook naar Culemborg te halen. We streven naar een zo compleet mogelijk interieuraanbod. Sommige exposanten willen het alleenrecht, maar daar beginnen we niet aan. We willen een zo breed mogelijke collectie in huis hebben, zeker niet teveel van hetzelfde. Soms is er overlap, maar dat is niet erg. We willen niet dat op elke hoek in het ETC dezelfde bank wordt aangeboden. Iedere exposant brengt zijn eigen stijl mee. We leggen de lat hoog, zonder arrogant te worden", vertelt Len, die al 16 jaar aan het roer staat.

Evoluren
Samen met de directieleden Ditte Kolijn en zijn partner Linda de Koster liet hij in die periode het ETC evolueren van meubelinkoop- naar designcentrum. Met succes, want het gebouw zit tjokvol. Op de wachtlijst staan verschillende bedrijven die graag een plekje willen veroveren. "We gaan kijken of we ze op de een of andere manier toch nog kunnen inpassen. We hebben ergens nog een klein stukje ruimte, daar zijn we op de achtergrond mee bezig. Maar op een gegeven moment zitten we gewoon vol. We willen niet het grootste centrum zijn, wel het mooiste. Met alleen kwalitatief goede producten waarbij ook duurzaamheid een rol speelt."

Luxe positie
"Of we in een luxe positie zitten? Nou, zo denken we niet. We gaan nooit achterover leunen, want de markt is volop in beweging. We tellen onze zegeningen, want vandaag zit je vol en als het economisch in elkaar stort ga je een andere kant op. We blijven altijd scherp, kijken altijd naar verbeteringen. Blijven steeds stapjes zetten.
Toen ik het ETC overnam, was het geheel op z'n retour. Mooi dat we in de afgelopen periode mensen, zoals een Bart Brugman, Aard Keijser en Lonneke van der Weyden, maar ook bedrijven als ARTE, hebben kunnen overtuigen van onze ideeën. Zo'n ARTE heeft een aantrekkingskracht waartegen je u zegt. Ze hebben het goed naar hun zin hier, de omzet is er dan ook naar", weet Len.

Gerucht
Wat hij ook weet is dat het gerucht gaat dat zijn gebouw over pak 'm beet twee jaar tegen de vlakte gaat. "Dat klopt zeker niet. Feit is wel dat onze locatie door de gemeente is aangewezen als woningbouwgebied. Maar dat is pas over een jaar of tien aan de orde. Wat we hier hebben neergezet, wil ik behouden. Het gebouw heeft in de afgelopen jaren een flinke update gekregen, dat gooi je niet zomaar aan de kant. Daarnaast is het voor de langere termijn wel een uitdaging om iets nieuws neer te zetten. De gemeente wil ons zeker niet weg hebben uit Culemborg. Er zijn kapers op de kust, dat geef ik toe. Een van hen wilde het ETC kopen, maar voor zo'n laag bedrag dat we hier zelf in 1 jaar verdienen. Nee, we doen het nog veel te graag zelf om het roer uit handen te geven", besluit Len.


Het designcentrum in Culemborg kent een volledige bezetting met 120 partijen op 15.000 m2. FOTO WONEN360

Meer informatie:
ETC Design Center
Randweg 20
4104 AC Culemborg
+31 345 51 96 46
info@etcdesigncenter.com
www.etcdesigncenter.nl