Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zijn city stores wel een goede alternatief voor woonwinkels op de woonboulevard?

Waar of niet waar? City stores zijn een goede alternatief voor woonwinkels op de woonboulevard. Rond woonwinkels en doe-het-zelf zaken bestaan veel onwaarheden. Tijd om die de wereld uit te helpen. Als eerste bespreekt INretail de city stores als alternatief voor de woonwinkel op een woonboulevard."Een veelgehoorde opmerking in gesprekken met ambtenaren en wethouders. Woonwinkels kunnen toch prima naar de binnenstad? Geschikte plekken genoeg en het geeft de binnenstad een nieuwe boost. En er zijn toch al allerlei winkels die dit doen? Kijk maar naar IKEA.

Met wisselend succes is afgelopen jaren geƫxperimenteerd met city-store concepten door woonwinkels en bouwmarkten. Conclusie: het werkt alleen in de grootste binnensteden en dan als aanvulling op de structuur van volwaardige winkels en bouwmarkten. Een aanvulling dus, geen vervanging. Deze city-concepten richten zich op een totaal andere doelgroep dan de winkels op de woonboulevard. Daarnaast is te zien dat deze winkels zich meer richten op advies in het aankoopproces (bijvoorbeeld het plan&order concept van IKEA, of een stadswinkel van Kwantum). Als je het complete aanbod wil ervaren, moet je toch naar de winkel op de woonboulevard", aldus INretail.

Lees hier het complete artikel van INretail.

Publicatiedatum: