Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo rolde Bas Molekamp de rolstoelkeukens in

Bas Molekamp, een zelfverklaard 'productiedier', begon zijn bedrijf in Bavel waar hij op maat gemaakte keukens verkoopt en maakt voor mensen met een lichamelijke beperking. Zijn eerste rolstoelkeuken ontstond uit een marktvraag na jaren werk als interieurbouwer. Zijn passie voor houtbewerking ontstond al op jonge leeftijd en na het Hout- en Meubileringscollege begon hij als interieurbouwer bij Båld. In 1994 startte hij zijn eigen bedrijf, eerst vanuit een bescheiden schuurtje en later vanuit grotere panden in Bavel. Dat meldt BN DeStem.De uitdaging van het ontwerpen van keukens voor rolstoelgebruikers vereist meer dan alleen het aanpassen van de hoogte van het werkblad. Molekamp ontwikkelde een systeem waarmee de keuken omhoog en omlaag kan bewegen, rekening houdend met verschillende rolstoelhoogtes en mogelijke veranderingen in de gebruiker's situatie. Veiligheid is cruciaal, met speciale aandacht voor knelbeveiliging.

Naast de technische aspecten van zijn werk, omarmt Molekamp ook de sociaal-maatschappelijke kant ervan. Hij erkent dat mensen in een rolstoel vaak door moeilijke tijden gaan en neemt deze overwegingen mee in zijn ontwerpproces. Het verkopen van rolstoelkeukens vergt meer betrokkenheid en begrip van de klant's situatie, maar de voldoening van het helpen van mensen om zelfstandig te kunnen functioneren, maakt het werk voor Molekamp waardevol.

Bron: BN DeStem

Meer informatie:
Bas Molekamp Interieurbouw
www.beemi.nl

Rolstoelkeuken.nl
www.rolstoelkeuken.nl

Publicatiedatum: