Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

120.000 websites kwetsbaar door lek via plug-in

Zo'n honderdtwintigduizend WordPress-sites lopen risico op cyberaanvallen door een kritieke kwetsbaarheid in de populaire plug-in Ultimate Member. Dat laat securitybedrijf Wordfence weten. Een update voor het beveiligingslek is een aantal dagen geleden uitgebracht, maar het grootste deel van de WordPress-sites waar de plug-in is geïnstalleerd heeft die nog niet uitgerold.Ultimate Member is een "profile & membership" plug-in waarmee WordPress-sites gebruikers en abonnementen kunnen beheren, bijvoorbeeld voor online communities. Zo is het mogelijk om bepaalde content alleen voor betalende gebruikers beschikbaar te maken. De plug-in is volgens cijfers van WordPress op meer dan 200.000 websites actief. Ultimate Member blijkt kwetsbaar voor SQL-injection, waardoor een aanvaller gevoelige informatie uit de database kan stelen. In het ergste geval kan zo de website worden overgenomen. De impact van het beveiligingslek (CVE-2024-1071) is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8.

Misbruik van het lek is wel alleen mogelijk wanneer de optie 'Enable custom table for usermeta' staat ingeschakeld. Een aantal dagen geleden verscheen versie 2.8.3 waarin het probleem is opgelost. Uit cijfers van WordPress.org blijkt dat zo'n tachtigduizend websites deze update hebben geïnstalleerd, wat inhoudt dat nog 120.000 sites risico lopen.

Bron: Thuiswinkel.org

Publicatiedatum: