Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boosheid over ‘bizarre’ prijzen bij kringlopers

In diverse kringloopwinkels leidt de recente trend van sterk verhoogde prijzen tot opschudding en verontwaardiging onder klanten. Voorheen bekend als de plek voor koopjesjagers, zijn kringloopwinkels nu steeds vaker het toneel van "bizarre" prijskaartjes voor tweedehands artikelen. "Zij krijgen mijn spullen gratis, hoe durven ze er dan zo'n groot bedrag voor te vragen?", zegt Daniƫlle Anders tegen het Algemeen Dagblad (AD).Deze verandering stuit op onbegrip en kritiek van consumenten, die de prijzen als buitensporig beschouwen, gezien de gratis oorsprong van de ingezamelde goederen. Zowel op sociale media als in recensies uiten klanten hun ongenoegen over de prijsstijgingen, die volgens hen afbreuk doen aan het oorspronkelijke doel van kringloopwinkels als plekken voor betaalbare tweedehands spullen.

Achter deze stijgingen schuilen echter diverse factoren, waaronder inflatie, hoge energieprijzen en stijgende arbeidskosten. Kringloopwinkels moeten vaak inspelen op deze veranderingen om financieel levensvatbaar te blijven, hoewel zij benadrukken dat zij als sociale ondernemingen zonder winstoogmerk opereren.

Bron: AD

Publicatiedatum: