Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na periode van maandenlange dalingen, stijgt hypotheekrente weer

De afgelopen week is de rente op hypotheken licht gestegen, na een periode van voornamelijk dalingen in de afgelopen maanden. Met name voor huiseigenaren die hun hypotheekrente vijf of tien jaar vast willen zetten, zijn de kosten iets gestegen. Deze veranderingen zijn opgemerkt door de Van Bruggen Adviesgroep, die constateert dat vooral banken de tarieven hebben verhoogd, zij het in sommige gevallen aanzienlijk. Het is nu afwachten of andere geldverstrekkers ook soortgelijke verhogingen doorvoeren.


Gerenoveerde woning in Amsterdam te koop aangeboden op Funda.

Desondanks zijn de stijgingen nog relatief bescheiden. Voor het vastzetten van de rente voor vijf jaar met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) betaalt men gemiddeld 3,71%, een toename van 0,04 procentpunt ten opzichte van de voorgaande week. Voor een termijn van tien jaar is het tarief nu 3,81%, wat neerkomt op een stijging van 0,03 procentpunt.

Deze kleine stijgingen zijn grotendeels te wijten aan de intense concurrentie op de hypotheekmarkt. Banken zijn terughoudend om hun tarieven aanzienlijk te verhogen uit angst dat klanten zullen overstappen naar concurrenten.

Hoewel de recente stijgingen opmerkelijk zijn, gezien de eerdere dalingen tussen oktober en januari, waarbij de rentes aanzienlijk afnamen door lagere tarieven op kapitaalmarkten, lijken de tarieven de afgelopen tijd min of meer stabiel te zijn gebleven, tot de afgelopen week.

Meer informatie:
Van Bruggen Adviesgroep
www.vanbruggen.nl

Publicatiedatum: