Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorproefje van innovaties op Salone del Mobile

De 62e editie van de Salone del Mobile.Milano staat gepland van 16 tot 21 april in de Fiera Milano Rho. Deze editie belooft een breed scala aan innovaties en ontwikkelingen die de toekomst van de internationale designindustrie zullen bepalen. Het accent ligt dit jaar op evolutie en innovatie, met als doel een inclusieve, op waarden gebaseerde omgeving te creëren die gedurende het hele jaar betekenisvolle relaties en projecten bevordert.

Tijdens een persconferentie in het Piccolo Teatro Strehler werden de belangrijkste hoogtepunten van de aankomende editie onthuld, met speciale aandacht voor ecologische transitie en het optimaliseren van de bezoekerservaring. Opvallende innovaties omvatten vernieuwde lay-outs voor EuroCucina en de Internationale Badkamer Tentoonstelling, waarbij inzichten uit de neurowetenschappen zijn geïntegreerd om een meer op de mens gerichte benadering te creëren.


Mario Calabresi, journalist en Maria Porro, President van Salone del Mobile.Milano. Foto: Andrea Mariani.

Een van de meest ingrijpende veranderingen betreft de volledige herstructurering van de paviljoens, ontworpen om de bezoekerservaring te verbeteren door exposanten te groeperen op basis van inhoud en doelgroep. Deze nieuwe opstelling heeft als doel de navigatie te vereenvoudigen en de betrokkenheid te optimaliseren, met ruimere gangpaden en zorgvuldig samengestelde culturele installaties langs de route. Bezoekers kunnen een intuïtievere en meeslepende reis verwachten, die slechts 640 meter beslaat in vergelijking met de vroegere 1,2 kilometer.

Naast fysieke verbeteringen introduceert Salone del Mobile.Milano 2024 een reeks digitale diensten die gericht zijn op het verbeteren van connectiviteit en gebruiksgemak. Deze omvatten matchmaking- en afspraakboekingsservices, online ticketing en bezoekersgidsen, om een naadloze en efficiënte ervaring voor alle aanwezigen te garanderen.

Het culturele programma voor de editie van dit jaar belooft dynamisch en boeiend te zijn, met drie grote installaties in de hoofdrol. Hoogtepunten zijn onder andere "Interiors by David Lynch: A Thinking Room", een fantasierijke verkenning van interieurruimtes samengesteld door de gerenommeerde filmmaker, en "Under the Surface", een meeslepende installatie ontworpen om reflectie op waterbehoud uit te lokken.

EuroCucina 2024 en de Internationale Badkamer Tentoonstelling staan klaar om de nieuwste trends en innovaties op het gebied van keuken- en badkamerdesign te presenteren, met een focus op duurzaamheid en holistisch welzijn. Van functionele producten tot esthetische componenten zullen exposanten geavanceerde oplossingen presenteren die milieuverantwoordelijkheid en gebruikerservaring prioriteren.

De 25e editie van SaloneSatellite viert opkomend designtalent, met 600 jonge ontwerpers en 22 designscholen die deelnemen aan het mijlpaalevenement. Het thema, "Connecting Design since 1998", benadrukt de erfenis van het evenement om creativiteit en samenwerking tussen culturen te bevorderen.

In lijn met zijn toewijding aan duurzaamheid, blijft Salone del Mobile.Milano zich richten op milieu-, economische en sociale verantwoordelijkheid. Samenwerkingen met gecertificeerde leveranciers en strategische partnerschappen versterken verder zijn toewijding aan het creëren van een positieve impact op de gemeenschap en de planeet.

Terwijl de voorbereidingen voor het evenement vorderen, benadrukken partnerschappen met toonaangevende merken en instellingen de positie van Salone del Mobile.Milano als het voornaamste platform voor de wereldwijde designindustrie. Van innovatieve tentoonstellingen tot strategische samenwerkingen, belooft de editie van 2024 een ongeëvenaarde showcase te zijn van creativiteit, innovatie en duurzame designoplossingen.

Meer informatie:
Salone del Mobile.Milano
www.salonemilano.it

Publicatiedatum: