Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Devworld grootste softwareconferentie van Nederland ooit'

In de RAI in Amsterdam wordt op 29 februari en 1 maart de eerste Devworld conferentie gehouden. Met 7500 bezoekers uit 96 landen en experts en sprekers van grote techbedrijven als Google, Microsoft, Netflix, Meta, TomTom, Amazon en Booking.com is het nu al de grootste conferentie voor software ontwerpers die ooit in Nederland is georganiseerd.

Tijdens het tweedaagse evenement leren software engineers en topmensen van techbedrijven alles over de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Bijvoorbeeld over kunstmatige intelligentie (AI), het ontwerpen van websites, webshops, content management systemen, databases en cloud-technologie. Maar ook over zaken als privacywetgeving, genderneutraliteit of het rekruteren van personeel. Tijdens de conferentie geven 150 software engineering experts, schrijvers van toonaangevende programmeertalen, oprichters van bekende bedrijven en tech-tools en teams van de grote tech- en softwarebedrijven in de wereld, daar presentaties, sessies en masterclasses over.

Organisatoren Jos Gerards en Luke Thomas begonnen in 2018 met het organiseren van conferenties over programmeertaal Javascript onder de naam JSWorld . Die trokken jaarlijks ruim duizend bezoekers uit de hele wereld naar Theater Amsterdam. ,,We kregen steeds meer vragen om de conferentie uit te breiden met andere programmeertalen en andere niches zoals AI. Zo ontstond het idee voor Devworld", legt Gerards uit. Daarvoor vond hij een grotere eventlocatie in de RAI, waar tijdens de tweede dag van Devworld ook de derde dag van JSWorld plaatsvindt.

Amsterdam geldt volgens diverse onderzoeken als de vierde beste vestigingsstad ter wereld voor techbedrijven en start-ups. Na New York, San Francisco en Londen. Die status wordt volgens Gerards bevestigd door de enorme animo voor de conferentie, zowel vanuit bezoekers, sprekers en grote techbedrijven die partner zijn. De 7500 bezoekers zijn afkomstig van 3500 bedrijven uit de hele wereld. ,,Dat maakt het best uniek. Er is in Nederland nooit eerder zo'n grote conferentie op dit vakgebied geweest", zegt hij.

Gerards noemt Devworld het 'Disneyland voor developers'. Niet alleen vanwege alle hightech experts en bedrijven die er een meedoen, maar ook vanwege het randprogramma. Zo zijn er een Devworld bioscoop met Star Trek-films, een Free Running laser game met augmented reality (AR), 3D print workshops, een F1 Racing-game, retro Arcade videogames en een schaaktoernooi. ,,Het gaat in eerste instantie om kennisdeling. De bezoekers komen om te leren, maar we willen ook dat ze een leuke tijd hebben", zegt hij.

Meer informatie:
Devworld Conferentie
www.devworldconference.com

Publicatiedatum: