Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Piet Hein Eek bekroond met MDF 2024 Award

Piet Hein Eek is tijdens het jaarlijkse Madrid Design Festival bekroond met een MDF 2024 Award.

De loopbaan van Piet Hein Eek belichaamt een wereldwijd baken van duurzaam en bewust ontwerp. Als Nederlandse industrieel ontwerper staat zijn carrière bekend om het gebruik van gerecyclede en afgedankte materialen, waarbij hij een dialoog aangaat tussen toegepaste kunst, ontwerp en ambacht. Het werk van Eek legt een sterke nadruk op een ecologische benadering van ontwerp, waarbij hij de concepten van transformatie en heruitvinding belichaamt door het gebruik van afvalmaterialen, die hij niet alleen een tweede leven geeft, maar omvormt tot objecten van opmerkelijke schoonheid.


Naast Piet Hein Eek (rechts) is ook interieurontwerper Miguel Milá tijdens het Madrid Design Festival bekroond met een MDF 2024 Award. Foto Sebastián Bejarano

Zijn studio, gevestigd in een voormalige Philips-fabriek in Eindhoven, is uitgegroeid tot een creatieve hub met winkel, showroom, restaurants, hotel, studio's, galerieën, en natuurlijk de werkplaats. Het dient als het epicentrum van waaruit hij ontwerpt en produceert. Opmerkelijk is dat hij in dit pand zelfs een hotel met 13 kamers en een appartement heeft ontworpen, vervaardigd en ingehuldigd, waarbij elk detail en elk meubelstuk ter plaatse werd gecreëerd op de begane grond van het gebouw, zijn studio, door zijn team van ambachtslieden.

Piet Hein Eek's visionaire begrip van hergebruik van materialen als zowel kunst als ontwerp, gekoppeld aan zijn vermogen om een generatiebeïnvloeder te worden, trends te zetten en duurzaamheid als kernwaarde te omarmen, zijn enkele van de redenen waarom hij wordt geëerd met de Prijs voor Duurzame Innovatie van het Madrid Design Festival 2024. Deze prijs erkent zijn belangrijke bijdragen aan de ontwerpwereld en zijn onwrikbare inzet om de grenzen van duurzame innovatie te verleggen.Naast Piet Hein Eek zijn ook grafisch ontwerpster Irma Boom en interieurontwerper Miguel Milá tijdens het Madrid Design Festival bekroond met een MDF 2024 Award.

Meer informatie:
Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651 BP Eindhoven
info@pietheineek.nl
www.pietheineek.nl

Publicatiedatum: