Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking met Catawiki

Nicole Uniquole cureert tentoonstelling door Nederlandse ontwerpers voor Masterly

Online marktplaats Catawiki lanceert de tentoonstelling 'Homage'. Een tentoonstelling samengesteld door Masterly's oprichter Nicole Uniquole, die een reeks van gevestigde en opkomende Nederlandse en internationale ontwerpers samenbrengt. Uniquole en Catawiki delen de liefde voor vooruitstrevend design en gaven de designers de opdracht om te reageren op iconische ontwerpen van vroegere helden en legendes. Zij creëren nieuwe en exclusieve ontwerpen in beperkte oplage die worden tentoongesteld in het prestigieuze Palazzo Giureconsulti en uiteindelijk verkocht op Catawiki. Dit is de eerste keer dat Masterly samenwerkt met een online marktplaats.

Een greep uit de Nederlandse kunstenaars die meewerken aan de tentoonstelling:

Stefan Scholten (Amsterdam)
Stefan Scholten studeerde in 1995 af aan de Design Academy Eindhoven en is een van de bepalende stemmen van Dutch Design geworden. Hij staat bekend om zijn reductionistische ontwerpstijl, gecombineerd met een uniek kleurgebruik. Naar aanleiding van Catawiki's opdracht om de Lounge chair van Charles en Ray Eames opnieuw vorm te geven, onderzocht Studio Stefan Scholten elk onderdeel van het iconische ontwerp, op zoek naar de essentie. Deze reductionistische benadering leidde tot het samenvoegen van de stoel en de voetenbank in één stuk, waardoor een sculpturaal stuk ontstond met het originele ergonomische silhouet en zorgvuldig bestudeerde proporties. Hout wordt het centrale onderdeel van deze herinterpretatie, waarbij de stoel wordt ontdaan van bekleding en metalen onderdelen, voor een echte Californische look.Grace of Glaze (Utrecht)
Simone Doesburg is een Nederlandse keramiste en ontwerper uit Utrecht. Met haar porseleinen serviesmerk Grace of Glaze herdefinieert ze het gewone en transformeert ze alledaagse momenten in buitengewone weergaven van schoonheid en verwondering.

Houd een oogje in het zeil voor de op maat gemaakte serviesset, gemaakt als eerbetoon aan de Emile Gallé vaas. Geïnspireerd door het contrast van de diepe kleuren van de winter en warme zomerse tinten van de vaas, is deze collectie een harmonieuze samensmelting van beide seizoenen.Vonn Jansen
Vonn Jansen is een jong, opkomend designmerk van Nick en Sophie Jansen. De Nederlandse broer en zus namen het familiebedrijf over en creëerden een high-end meubelmerk waarbij ze het prachtige vakmanschap uit hun verleden gebruikten om nieuwe, moderne ontwerpen te creëren.

Voor dit speciale project met Catawiki liet Sophie zich inspireren door de bijzettafels van Gianfranco Frattini en een van hun kenmerkende ontwerpen; de "Trinity Dining Table", onderdeel van de lancering van het merk in 2021. De vierkante vormen, voorzien van prachtig fineer in prachtige patronen, zijn opgewaardeerd en omgetoverd tot een high-end versie van het ontwerp waarop het is gebaseerd.Meer informatie:
Catawiki
www.catawiki.com

Publicatiedatum: