Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boekhouder Steinhoff geeft ontduiken van belastingen van ruim 26 miljoen euro toe

Steinhoff, een beursgenoteerd concern dat voornamelijk handelt in meubels en huishoudelijke artikelen en actief is in Europa, Afrika, Azië, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, had sinds het bekend worden van een boekhoudschandaal in 2017 te maken met grote hoeveelheden claims over de hele wereld.Deze week heeft een aangeklaagde ex-manager voor de rechtbank in Oldenburg bekend dat hij heeft deelgenomen aan belastingontduiking van miljoenen euro's. Volgens de autoriteiten heeft hij bewust de balanswaarden veranderd zonder rekening te houden met de fiscale gevolgen. Hij kan zich geen details meer herinneren.

De 64-jarige wordt ervan beschuldigd tussen oktober 2008 en augustus 2012 belastingen te hebben ontduikt ter waarde van meer dan 26 miljoen euro. In eerdere processen is de ex-manager al veroordeeld tot een voorwaardelijke straf, een geldboete en een gevangenisstraf van drie jaar en drie maanden.

Ondertussen wordt er nog steeds gezocht naar de voormalige CEO van Steinhoff International Holdings, Markus Jooste. Hij verscheen niet voor de rechter en is sindsdien voortvluchtig.

Bron: Möbel Kultur

Publicatiedatum: