Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Een lichtstraat in je woning installeren?

Een lichtstraat is een effectieve manier om natuurlijk licht in je woning te brengen. Dit architecturale element bestaat uit glazen panelen gemonteerd op een frame, geplaatst in het dak om een kamer met daglicht te vullen. Meestal komt een lichtstraat voor in een woonkamer, keuken of in een overkapping.


Foto © Lynn Watson | Dreamstime.com

De voordelen van een lichtstraat in je woning
Een daklicht in je woning heeft diverse voordelen om in je woning te installeren. Hieronder staan enkele voordelen van het element in een opsomming:

Het zorgt voor meer natuurlijk licht: een lichtstraat vergroot de hoeveelheid daglicht in je huis, wat kan leiden tot een beter welzijn en minder behoefte aan kunstlicht.

Het zorgt voor een energiebesparing: door meer natuurlijk licht te gebruiken, kun je besparen op elektriciteitskosten.

Mooiere uitstraling van uw woning: lichtstraten voegen een moderne en luxe uitstraling toe aan je woning.

Verschillende soorten lichtstraten
Er zijn meerdere soorten lichtstraten op de markt. Elke heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder gaan we dieper in op de verscheidene lichtstraten die er zijn.

Zadeldak lichtstraat
Deze lichtstraat heeft twee schuine glazen panelen die naar elkaar toe convergeren naar de nok en heeft een symmetrische uitstraling. Dankzij een zadeldak lichtstraat ontstaat er een visuele vergroting van woning.

Lessenaarsdak lichtstraat
De lessenaarsdak lichtstraat is een schuin aflopende constructie met een hellingshoek van 15 graden. Deze is ontworpen om regenwater optimaal af te voeren.

Vlakke lichtstraat
Een vlakke lichtstraat, zoals de term al doet vermoeden, heeft een 'vlak' ontwerp en is geïnstalleerd met een minimale helling van 5 graden om waterafvoer mogelijk te maken.

Schilddak lichtstraat
Dit type onderscheidt zich door vier glazen zijden die convergeren naar een nok. Vanwege deze nok kan de lengte van de lichtstraat volledig worden aangepast. De schilddak lichtstraat heeft daarom altijd een rechthoekige vorm.

Piramide lichtstraat
Een piramide lichtstraat bestaat uit minimaal vier gelijkvormige driehoekige glazen panelen die samenkomen aan de bovenkant. Vanwege de gelijkheid van de vier panelen is de lichtstraat altijd vierkant en wordt het de "piramide lichtstraat" genoemd.

Het kiezen van het juiste type
Het kiezen van het juiste type lichtstraat is belangrijk om de voordelen optimaal te benutten. Factoren zoals de oriëntatie van je woning en de architecturale stijl van je huis spelen een belangrijke rol bij deze keuze.

Een lichtstraat in een noordelijk gelegen woning zal bijvoorbeeld anders presteren dan in een zuidelijk gelegen woning, vanwege de verschillende intensiteit en hoek van het zonlicht gedurende het jaar. Bovendien moet bij het installeren van een lichtstraat rekening gehouden worden met isolatie en waterdichtheid, om warmteverlies in de winter en lekkages tijdens regenbuien te voorkomen.

Met de juiste keuze en professionele installatie, kan een lichtstraat een levenslange investering zijn die de kwaliteit van leven in je huis aanzienlijk verbetert.

Publicatiedatum: