Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amerikaan Charles Stendig op 99-jarige leeftijd overleden:

'Hij introduceerde avant-garde Europese meubels bij avontuurlijke Amerikanen'

Charles Stendig, bekend om zijn introductie van eigentijds en avant-garde Europees meubilair in zijn showroom in New York City, is op 11 februari op 99-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Manhattan. Zijn overlijden werd aangekondigd door R & Company, een meubelgalerij in TriBeCa, waar Stendig zijn ontwerparchief en bedrijfsarchieven doneerde.


Charles en zijn vrouw Eleanore Stendig. Fotograaf onbekend, Charles Stendig Collectie, R & Company Archieven.

Stendig speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse designwereld vanaf de jaren 1960, waarin Amerikaanse woonkamers een bonte mix werden van ruimtevaart en Pop Art design. Hij was onder andere de eerste Amerikaanse importeur van het iconische Finse 'bubble furniture' van ontwerper Eero Aarnio, zoals de Ball Chair.

Naast Aarnio's ontwerpen verkocht Stendig ook Marcel Breuer's elegante leren en chromen meubilair, waaronder de Wassily Chair, en omarmde hij de Radical Design-beweging in Italiƫ, met stukken zoals de Marilyn sofa. Stendig's bedrijf was bekend als "to the trade," wat betekende dat hij verkocht aan architecten en ontwerpers, die de stukken aan hun klanten verkochten.

Stendig werd geboren in Brooklyn in 1924 en diende als parachutist tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na zijn opleiding aan de New York University begon hij als reizende vertegenwoordiger van meubels en tafelgerei aan de westkust voordat hij zijn eigen bedrijf startte in New York. Hij overleed zonder directe nabestaanden achter te laten, na een leven vol bijdragen aan de wereld van design en meubilair.

Bron: The New York Times

Publicatiedatum: