Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Ruim 40% meer hypotheekaanvragen in januari'

In de eerste maand van 2024 werden meer dan 36.000 hypotheken aangevraagd via HDN. Dat is een stijging van ruim 44% vergeleken met januari vorig jaar, toen er slechts 25.705 werden geregistreerd. Deze aanzienlijke stijging is met name te danken aan het groeiende vertrouwen van consumenten in de woningmarkt. Met 22.293 hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning scoorde januari 2024 het hoogste aantal per maand sinds september 2022.


Klik op de afbeelding om te vergroten.

Vertrouwen van de consument stijgt
Uit de Monitor Koopwoningmarkt bleek eind 2023 dat het vertrouwen in de woningmarkt onder consumenten in december is gestegen naar het hoogste niveau in twee jaar tijd. Daarmee kwam een einde aan de forse daling van dit vertrouwen vanaf de tweede helft van 2021 tot medio 2023. Vooral de koopprijs- en renteontwikkeling hebben een duidelijk effect gehad op het sentiment van de woonconsument. HDN ziet deze ontwikkeling ook terug in de hypotheekmarktcijfers. Er werden afgelopen maand 22.293 hypotheken aangevraagd voor de aankoop van een woning. Dit is het hoogste aantal per maand sinds september 2022.

Bron: HDN

Publicatiedatum: