Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenchoice spoort consument aan overdag stroom te gebruiken

Greenchoice zet een nieuwe stap in de energietransitie. Door het normaaltarief te verlagen wordt de stroom voor huishoudens doordeweeks overdag goedkoper dan 's nachts. Hiermee wil de Nederlandse energieleverancier klanten met én zonder zonnepanelen aansporen groene stroom te gebruiken wanneer het in overvloed beschikbaar is, namelijk overdag. Door verbruik en opwek beter op elkaar af te stemmen, ontstaat meer ruimte op het elektriciteitsnet. De maatregel is onderdeel van een structurele aanpak waarmee Greenchoice langdurige gedragsverandering op gang wil brengen als het gaat om het gebruik van beschikbare groene stroom.

Om gedragsverandering te stimuleren zijn impactvolle maatregelen nodig. Maatregelen die de knop bij de consument daadwerkelijk om helpen zetten. Coen de Ruiter, algemeen directeur van Greenchoice: "We willen toe naar een situatie waarin zoveel mogelijk huishoudens, dus niet alleen zonnepaneelhouders, groene stroom verbruiken op momenten dat het in overvloed aanwezig is. Vandaar overdag een lager tarief, want dan schijnt de zon. Of je nu wel of geen zonnepanelen hebt, dit maakt het aantrekkelijker om zoveel mogelijk overdag gebruik te maken van groene stroom."Zonnepanelen blijven aantrekkelijk
Greenchoice benadrukt dat klanten die hebben geïnvesteerd in zonnepanelen, hier geen spijt van krijgen. De terugverdientijd van zonnepanelen blijft aantrekkelijk, ook na invoering van de veranderingen. "Wij zijn trots op onze klanten die, vaak al in een vroeg stadium van de energietransitie, de stap hebben gezet naar duurzame opwek," aldus De Ruiter. "We hebben er vertrouwen in dat onze klanten ook een belangrijke rol zullen spelen in deze nieuwe fase van de energietransitie." Greenchoice blijft het installeren van zonnepanelen volop stimuleren. Ook het aanmoedigen van verdere elektrificatie door bijvoorbeeld (hybride) warmtepompen staat hoog op de agenda.

Robuust systeem
Naast gedragsverandering zullen ook innovaties bijdragen aan een betere balans op het elektriciteitsnet. Daarom zet Greenchoice zich naast de focus op het verbruik ook in voor een verandering van het hele systeem. Het doel is om vraag en aanbod van groene stroom steeds beter in balans te brengen en energietransitie mogelijk te maken voor iedereen. Zo onderzoekt het bedrijf bijvoorbeeld de inzet van dynamische tarieven, thuisopslag van opgewekte zonnestroom voor eigen gebruik en de inzet van slimme software zoals een Home Energy Management System (HEMS) om het energieverbruik thuis beter te plannen. Daarnaast investeert het bedrijf fors in grootschalige batterijopslag om overschot aan stroom te kunnen opslaan zonder het net te belasten.

Meer informatie:
Greenchoice
www.greenchoice.nl

Publicatiedatum: