Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weekend na Pasen viert vintage meubelbeurs Design Icons Amsterdam haar 10e editie

Op de vast stek, De Kromhouthal aan de noordkant van ’t IJ, vindt in het weekend van 6 en 7 april Design Icons plaats. Met maar liefst 75 deelnemende professionele handelaren uit binnen- en buitenland, is de verkoopbeurs de plek voor liefhebber van vintage design. Behalve enkele nieuwkomers, zijn ook de standhouders ‘van het eerste uur’ present, zoals Vervlogen Jaren, De Vreugde Design & Collectables, De Kameleon, 39Design, Van OnS, Dick van de Stap. Maar ook Akanthos uit België, Room of Art uit Duitsland en Antiquariando uit Italië zijn er bij.

"De groeiende interesse in vintage is te zien bij het Design Icons publiek: mensen willen karakter toevoegen aan hun interieur en dan het liefst op een duurzame manier. De meubels en lampen op de beurs zijn vaak 50 of 60 jaar oud, ze hebben `een verhaal`. Maar wat daarnaast aantrekt, is de vormgeving", laat de organisatie weten.In de 20e eeuw zijn iconen ontworpen: denk aan de Egg chair van Arne Jacobsen. Denk aan de geliefde Eames kuipstoelen en de Rood-blauwe stoel van Rietveld. Het is de periode van het modernisme: met meubel designs door bekende ontwerpers als Braakman, Wegner, Bertoia, Mies van der Rohe en Panton. De standhouders hebben elk hun eigen specialisme, van Nederlands tot Italiaans, van teak houten meubelen tot stoer industrieel, van beroemde klassiekers tot betaalbaar vintage.In een tijd waarin veel winkels enkel online verder gaan, is Design Icons een unieke kans om zoveel vintage design in het echt te zien. Met de mogelijkheid om rond te struinen, te proefzitten, in kastjes gluren en een praatje te maken met de verkoper die graag meer over zijn stukken vertelt. Maar Design Icons is gelukkig geen toonzaal: alle gepresenteerde stukken zijn te koop en direct mee naar huis te nemen. Op de fiets gekomen? Transportbedrijf Magic Movers is aanwezig voor eventuele bezorg opdrachten.Design Icons Amsterdam vindt plaats in de karakteristieke Kromhouthal, aan de noordzijde van het IJ. Het uitlopen van de volle 140 meter die de hal lang is, wordt beloond met een prachtig uitzicht op het stadscentrum en voorbijvarende schepen. Ook fijn: Barista Company verzorgt verse koffie en cappuccino's op de beursvloer.

Design Icons is open van 12:00 tot 18:00 op de zaterdag en van 10:00 - 18:00 op zondag. Tickets worden verkocht op de site voor €5 - €30 afhankelijk van de gekozen aankomsttijd.Meer informatie:
Design Icons
www.design-icons.nl

Publicatiedatum: