Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Steeds meer Nederlanders gebruiken AI

'Past die bank bij mijn interieur'

'Past die bank bij mijn interieur? Even checken met AI'. Steeds meer Nederlanders maken gebruik van Artificial Intelligence (AI) voor advies bij het winkelen, volgens een onderzoek van marketingbureau Nobears.

Vooral jongere consumenten tussen de 18 en 30 jaar raadplegen AI bij aankopen, met een gemiddelde van één op de vijf. Echter, ondanks de groeiende populariteit van AI-advies, hebben mensen ook twijfels. Meer dan de helft van de respondenten uit het onderzoek vindt dat het gebruik van AI tijdens het winkelen leidt tot een gebrek aan persoonlijke interactie. Daarnaast maken veel Nederlanders zich zorgen over de hoeveelheid persoonlijke gegevens die winkels verzamelen via AI-systemen.Ondanks de opkomst van AI blijft de menselijke factor belangrijk tijdens het winkelen, zowel online als offline. Veel consumenten vermijden bijvoorbeeld webshops die hen dwingen te communiceren via chatbots in plaats van met echte medewerkers. Hoewel chatbots soms sneller kunnen helpen, staat slechts een klein percentage van de consumenten open voor deze vorm van communicatie. Zelfs tijdens fysieke winkelervaringen geeft de meerderheid van de consumenten de voorkeur aan hulp van echte personen boven virtual shopping assistenten. Hoewel een deel van de jongere generatie wel positiever staat tegenover virtuele hulp, geeft nog steeds een meerderheid de voorkeur aan menselijk advies boven advies gegeven door AI.

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: