Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Om toekomst en groei te verzekeren”

Familiebedrijf Van Hoecke fuseert na bijna 60 jaar met internationale groep

De Oostenrijkse fittingfabrikant Blum is van plan om een Belgische fabrikant van meubelonderdelen integreren in haar Groep. Blum wil haar langdurige partner en vertegenwoordiger voor België, Nederland en Luxemburg overnemen en de bedrijven Van Hoecke NV, Van Hoecke Nederland BV en Halux NV integreren in de Groep, mits de fusie voldoet aan de mededingingswetgeving. Hierdoor moet het personeelsbestand met zo'n 360 werknemers uitgebreid worden.

Het Belgische familiebedrijf Van Hoecke uit Sint-Niklaas is sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie. De firma opereert al jaren als verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum aan keuken- en interieurbouwers in de Benelux.


De Managing Directors Philipp en Martin Blum zijn verheugd het team van Van Hoecke welkom te heten bij de Blum Groep.

Toekomst en groei verzekeren
"Niet alleen hebben Van Hoecke en ons bedrijf meer dan 50 jaar nauw samengewerkt in een hechte partnerschap, er is ook een nauwe band ontstaan tussen de eigenaren en de bedrijven die zich over generaties heeft ontwikkeld", legt Blum Managing Director Philipp Blum uit en voegt eraan toe: "Het belangrijkste streven van Peter van Hoecke is altijd geweest om de toekomst van zijn bedrijf veilig te stellen en de banen van meer dan 360 werknemers te waarborgen. Daarom benaderde hij ons en vroeg hij naar de volledige integratie van Van Hoecke in de Blum Groep."

Omdat de bedrijven zeer vergelijkbare waarden hebben, al vele jaren nauw hebben samengewerkt en onderling vertrouwen hebben opgebouwd, werd al snel een overeenkomst bereikt tussen de twee partijen. "We zijn allebei tot de conclusie gekomen dat een fusie een win-winsituatie zou zijn voor alle betrokkenen. Onze locatie in Sint-Niklaas, onze diensten aan de markt en de banen van onze werknemers zullen op lange termijn behouden blijven", meldt Peter Van Hoecke.


Peter Van Hoecke, Managing Director bij Van Hoecke.

Marktpositie verzekeren en synergiën benutten
Blum zal samensmelten met haar innovatieve partner voor België, Nederland en Luxemburg om een strategische positie in de regio te behouden en gezamenlijk internationaal potentieel te ontsluiten. "We willen het succesverhaal van Van Hoecke voortzetten en het beste van beide werelden samenbrengen. De expertise van onze partner ligt op het gebied van serviceleiderschap, op maat gemaakte massaproductie en een breed serviceaanbod voor klanten. Wij brengen productleiderschap met een focus op innovatie en unieke kwaliteit. We willen deze synergieën benutten, van elkaar leren, ons serviceaanbod uitbreiden en evolueren om nog beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten over de hele wereld," voegt Blum Managing Director Martin Blum toe.

Peter Van Hoecke zal in zijn functie van Managing Director blijven tot aan zijn pensioen en zal de overgang naar de Blum Groep ondersteunen, waarover alle leden van de Van Hoecke familie het eens zijn geworden. De bedrijven Van Hoecke NV, Van Hoecke Nederland BV en Halux NV blijven zelfstandig, zodat bedrijfscontacten hetzelfde blijven en de gebruikelijke standaard van service na de fusie wordt gehandhaafd en gegarandeerd.


Er zal bij Van Hoecke niets veranderen op de locatie in Sint-Niklaas.

Meer informatie:
Blum Group
Industriestrasse 1
Höchst 6973 (Oostenrijk)
+43 5578 705 - 0
info@blum.com
www.blum.com

Van Hoecke NV
Europark-Noord 9
9100 Sint-Niklaas
+32 3 760 19 00
info@vanhoecke.be
www.vanhoecke.be

Van Hoecke Nederland BV
Schimminck 5
5301 KR Zaltbommel
+31 418 569 060
info@vanhoecke.nl
www.vanhoecke.be

Publicatiedatum: