Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Historisch verlies moederbedrijf Unilin en IVC

Mohawk, de moedermaatschappij van Unilin en IVC, heeft zijn jaarresultaten voor 2023 bekend gemaakt. Ondanks een omzet van 11,1 miljard dollar leed het bedrijf een recordverlies van 440 miljoen dollar, met een daling van de omzet met 7,7% ten opzichte van 2022. De producent van vloerbekleding heeft 43.300 werknemers, is actief in 170 landen, bezit 19 fabrieken en bedient 25.000 klanten. De raad van bestuur, voorheen gedomineerd door West-Vlamingen, onderging recentelijk veranderingen.

De CEO, Jeff Lorberbaum, erkent de huidige neerwaartse cyclus en benadrukt de noodzaak van kostenbesparingen en herstructurering om de inflatie te beheersen. Hij verwacht echter een beter 2024, vooral in de tweede helft, en hoopt op lagere rentetarieven om de economie weer aan te zwengelen. Hij voorspelt een sneller herstel in Noord- en Zuid-Amerika dan in Europa.Unilin Flooring is gespecialiseerd in het creëren van laminaatvloeren, samengesteld parket, vinylvloeren, tapijt en alle bijhorende accessoires. Enkele van hun bekendste merken zijn Quick-Step, Pergo en Moduleo. Daarnaast zijn ze bekend op de projectmarkt als IVC Commercial. Koninklijke Peitsman valt ook onder Unilin Flooring. Vanaf 1 juni zal de bedrijfs- en merknaam verdwijnen en zullen alle activiteiten hieruit volledig geïntegreerd worden binnen Unilin Flooring Nederland B.V..

Meer informatie:
Mohawk
www.mohawkind.com

Unilin
www.unilin.com

Publicatiedatum: