Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dovy valt ten prooi aan oplichtster

Een 63-jarige vrouw uit Ardooie (Belgiƫ) wordt opnieuw beschuldigd van oplichting en misbruik van vertrouwen. Ondanks een eerdere gevangenisstraf van acht jaar, heeft Carline D. opnieuw toegeslagen bij een B&B in Brugge en Dovy Keukens. Bij de B&B, waar ze in april 2022 begon te werken en een appartement huurde van de eigenaar, verzuimde ze de huur te betalen en verduisterde ze inkomsten door klanten te misleiden over de werking van de betaalterminal. Hierdoor heeft ze naar verluidt bijna 16.000 euro verduisterd.Vervolgens plaatste ze zonder toestemming een keukenorder van 26.000 euro op naam van de eigenaar van de B&B, wat het keukenbedrijf meer dan 6.000 euro aan kosten opleverde toen het bedrog werd ontdekt. Ten slotte bedroog ze een vrouw door haar een niet-bestaande baan als contacttracer aan te bieden, waardoor het slachtoffer haar echte baan opzegde.

Carline D. heeft een geschiedenis van oplichting sinds 1983 en heeft sinds 2000 meerdere veroordelingen gehad. Ze riskeert nu 18 maanden gevangenisstraf. Haar verdediging beweert echter dat ze geen financieel voordeel heeft behaald uit de misdaad met betrekking tot de contact tracing en beweert dat ze sinds haar vrijlating in december 2022 op het rechte pad is gebleven. Haar advocaat vraagt daarom om een voorwaardelijke straf. Het vonnis zal op 13 maart worden uitgesproken.

Bron: HLN

Publicatiedatum: