Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beurs opent over enkele dagen de deuren

Thema's van Batibouw in de praktijk

Batibouw opent over enkele dagen de deuren. De exposanten kijken ernaar uit de bezoekers te verwelkomen en te helpen bij hun (ver)bouwproject van 17 t/m 25 februari. Batibouw brengt bezoekers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de bouwsector en schuift het enkele thema's naar voor die cruciaal zijn voor de toekomst. Energie en duurzaamheid blijven de nodige aandacht krijgen en ook betaalbaar wonen is een hot topic.

Hieronder benoemt de organisatie een paar concrete voorbeelden die de thema’s in de praktijk illustreren.ixina
Met oog voor innovatie en duurzaamheid presenteert ixina haar visie voor de moderne keuken in 2024: een mix van gedurfd design, ecologisch verantwoorde materialen en toegankelijkheid. Door te kiezen voor 100% recycleerbare en gerecycleerde materialen, toont het merk haar engagement voor een duurzame toekomst.

Deceuninck
Voor wie vandaag bouwt of verbouwt, is de keuze voor ramen en deuren essentieel. Het Decalu & Elegant-gamma van Deceuninck staan garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Deze oplossingen beantwoorden aan de evoluerende behoeften van de eindklant en bieden architecturale mogelijkheden die de woning futureproof maken. Deceuninck levert bovendien al jaren inspanningen om de CO2-uitstoot tijdens het productieproces zo laag mogelijk te houden.

Daikin Perfera All Seasons
Kiezen voor een warmtepomp is anno 2024 een must. Dit duurzaam en energiezuinig alternatief haalt voor 75% haar energie gratis uit de lucht wat op financieel vlak voordelen biedt. Bovendien verbetert een warmtepomp het energielabel van de woning en laat het de waarde ervan stijgen. Zo behaalt de Daikin Perfera All Seasons lucht-luchtwarmtepomp indrukwekkende A+++ energieprestaties voor verschillende combinaties.

Kebony
Kebony is, als pionier in de productie van duurzaam hout, koploper in de groene revolutie van de houtindustrie. Dankzij zijn geavanceerde dubbele modificatie™ techniek, transformeert het merk zacht hout in een houtsoort met eigenschappen die vergelijkbaar of zelfs superieur zijn aan die van tropisch hardhout. Dit maakt Kebony-hout de ideale en duurzame keuze voor gevelbekleding en terrassen. ​hansgrohe Planet Edition

Genieten van een aangename douche terwijl we tegelijkertijd rekening houden met het milieu en onze energierekening? Het kan door zuiniger om te springen met water en te kiezen voor circulaire materialen. Het Planet Edition-gamma van Hansgrohe combineert efficiënt doucheplezier en stijl met duurzaamheid. Het is niet alleen spaarzaam, het is ook deels gemaakt uit gerecycleerde materialen. Bovendien wil Hansgrohe tegen 2030 haar volledig assortiment douches en mengkranen ‘ECO’ maken.

Aspire™ en NERA van Husqvarna
Ook in de tuin kan de particulier duurzaam te werk gaan. Husqvarna is steeds op zoek naar baanbrekende innovaties die gebruiksvriendelijk zijn en de nodige zorg dragen voor het milieu. Zo werkt de compacte multifunctionele Aspire™ heggenschaar met 18V POWER FOR ALL-accu’s en -laders. De NERA® 310E en 410XE Automower is voorzien van de nieuwe EdgeCut-technologie die ook de graskanten maait waardoor bijkomend trimmen overbodig wordt.

Sto
Door alleen de gevel van een woning te vernieuwen, biedt Sto een complete transformatie van het uiterlijk en de structuur. Met een rijk aanbod van keramische steenstrippen, sierpleisters, glasmozaiek en StoBrick's tot StoDeco's driedimensionale ontwerpen, maakt Sto gevelrenovatie zowel innovatief als veelzijdig. De gevelafwerkingen zijn te combineren met de ETICS-gevelisolatiesystemen. Deze combinatie garandeert niet enkel een verbeterde EPB-score en lagere energiekosten, maar geeft de woning ook een esthetische upgrade.Meer informatie:
Batibouw
www.batibouw.com

Publicatiedatum: