Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Antwerp Design Week nu al een groot succes

De Antwerp Design Week (ADW) moet nog plaatsvinden, maar nu al kan van een groot succes gesproken worden. Het aantal bedrijven dat mee mag doen plust met 10. Vast staat dat minimaal 41 ondernemingen, waaronder een aantal buitenlandse, mee zullen doen aan het event. "Dat zullen er de komende twee weken zeker nog meer worden, al kunnen we niet alle aanmeldingen honoreren. De benchmark is kwaliteit", laat ADW-voorzitter Geert-Jan Van Cauwelaert weten. Bezoekers die zich nu registeren kunnen een gratis hotelovernachting winnen in hotel August.

Van 2 tot 7 juni vindt de Antwerp Design Week plaats. Deelnemers zijn bedrijven actief in de interieurbranche op het gebied van design en decoratie.

Evenals vorig jaar doen ook dit keer weer mee:
Bazar Bizar, BuzziSpace, D&M | PAJU, Domani, Ethnicraft, Goodwill, Heatsail, Heerenhuis, Henry Dean, Royal Botania, Scapa Home, Serax, Sempre, XLBOOM, Gardeco, Joli, JU., Marie's corner, Paveau, Pomax, Vincent Sheppard, TOOON. en Flamant.
"In vergelijking met de vorige editie is er maar een afvaller. Dat zegt genoeg over de status van het event", geeft kartrekker Van Cauwelaert (zie foto) aan.
De ADW-club telt 16 vaste leden die in Antwerpen hun habitat hebben. "Alles staat of valt met de zin om samen te werken."

Nieuwkomers
Nieuwkomers zijn: Gommaire, Carl Hanssen, Umbrosa, Ofyr, Kewlox, Cosentino, Hay, Aquanova, Melmath, Authentage, Vitra, RASTELI, Unik, Omar, Marckdael, Limited Edition, Mon Dada en FibreGuard. "Daar zullen de komende weken nog een aantal mooie merken bijkomen. Eind deze maand sluiten we de inschrijvingen. Het zwaartepunt ligt op Belgische bedrijven (minimaal 80%), want we hebben in de regio Antwerpen zelf een rijk aanbod van kwalitatieve bedrijven", vindt hij.

"Verder doen er ook een aantal agenturen mee, om zoveel mogelijk klanten uit België, Nederland en Luxemburg hier te krijgen. Nieuw is ook dat Fedustria participeert in ADW. Daarmee wordt het belang van dit event erkend door de Belgische federatie van de hout-, textiel- en meubelindustrie", concludeert Van Cauwelaert, die de komende jaren een groei verwacht naar zeker 70 tot 80 deelnemende bedrijven.

Logistiek
De organisatie zet meer dan ooit in op logistiek. Het wordt de bezoeker zo makkelijk mogelijk gemaakt om van a naar b te gaan. In de stad wordt shuttlevervoer ingezet in de vorm van auto's van importeur Polestar en taxibedrijven. Verder worden Velo-pasjes verstrekt waarmee op de stadsfiets gestapt kan worden. Centraal in Antwerpen komt De Klub A, een meeting point waar alle deelnemers scenografisch worden voorgesteld en dat tevens dienst doet als hub van waaruit de shuttles vertrekken naar alle locaties."

Het hoofddoel blijft om bedrijven te laten samenwerken, alle deelnemers zijn bovendien partner in de organisatie. Op verschillende locaties worden clusters van bedrijven gevormd om zo nog aantrekkelijker te zijn voor de bezoekers.

Economische potentie
Ook het stadsbestuur verleent alle medewerking, want die ziet de economische potentie van honderden bezoekers die vaak twee, drie dagen in de Scheldestad verblijven. "Antwerpen is een onwaarschijnlijk fijne stad om te vertoeven", zegt Van Cauwelaert. "Het is een metropool in zakformaat. De stad kent vele nationaliteiten, de onderlinge tolerantie is echter groot. Als bezoeker kom je op het gebied van musea, restaurants, café en bezienswaardigheden niets te kort", weet hij uit eigen ervaring.

Op woensdag 27 maart wordt voor de deelnemende bedrijven een kennismakingsbijeenkomst gehouden in Het Steen in Antwerpen. Daarover later meer.

Meer informatie:
Antwerp Design Week
www.adw.life
admin@adw.life