Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Met BORA QVac zijn levensmiddelen tot drie keer langer houdbaar'

In Nederland wordt er per persoon, per jaar rond de 33 kg aan goed voedsel weggegooid. Dit komt neer op circa 590 miljoen kg in totaal per jaar. In België ligt het aantal iets hoger met 37 kg per persoon, per jaar.

Dankzij het nieuwe geïntegreerde BORA QVac vacumeerapparaat zijn levensmiddelen tot drie keer langer houdbaar. Fruit en groenten, vlees en vis, maar ook sauzen, soepen en vloeistoffen, zoals oliën, behouden hun natuurlijke smaak en frisse uitstraling door ze te vacumeren. Op deze manier kan voedselverspilling aanzienlijk worden beperkt. De combinatie van vacumeren en koelen of invriezen, zorgt voor een optimale houdbaarheid en voorkomt vriesbrand.Talloze toepassingen
Het bedrijf vult zijn assortiment inbouwkeukenapparatuur aan met het effectieve en ruimtebesparende geïntegreerde BORA QVac vacumeerapparaat. Dit apparaat heeft talloze mogelijke toepassingen: van het vacumeren van levensmiddelen voor het sous-vide koken in de BORA X BO stoomoven of in een pan, tot marineren en vacumeren om het eten langer vers te houden. In het werkblad verzonken of als opbouw gemonteerd is de BORA QVac de ideale aanvulling in de voorbereiding op een uitzonderlijke kookervaring.

Drie functies
BORA QVac beschikt over drie verschillende functies: vacumeren in vacuümdozen en vacuümzakken, flessen hersluiten en de marineerfunctie. Een vacumeerafdichting zorgt ervoor dat vloeistoffen zoals olie of wijn in geopende flessen langer goed blijven. Eenmaal gekookt kan bijvoorbeeld een groentebouillon ook lang worden bewaard als basis voor een saus. De auto-stopfunctie schakelt het vacuümsysteem automatisch uit wanneer het juiste vacuümniveau is bereikt. Een akoestisch signaal geeft aan wanneer het proces is voltooid.Marineren
Ook het marineren van bijvoorbeeld fijn vlees, vis of groenten gaat moeiteloos en vooral veel sneller met behulp van de BORA QVac. De marineerring, die op een van de bijbehorende vacuümdozen wordt geplaatst, creëert een vacuüm wanneer de functie wordt geactiveerd, waardoor de poriën van het voedsel worden geopend en de marinade zeer snel in het voedsel wordt opgenomen. De geïntegreerde functie zorgt ervoor dat het marineerproces in maximaal tien minuten wordt voltooid, in plaats van in meerdere uren of dagen.

Geïntegreerd in werkblad
Dankzij het innovatieve installatieconcept neemt de BORA QVac geen waardevolle ruimte in op het werkblad in de keuken: het apparaat bevindt zich namelijk onder het werkblad, net als de onderbouw van de BORA kookveldafzuiging. De BORA QVac is verkrijgbaar in twee verschillende kleurvarianten: All Black en Stainless Steel. De bijgeleverde vacumboxen met rookglas uitstraling zijn BPA-vrij, magnetron- en vrieskastbestendig en kunnen probleemloos in de vaatwasser worden gereinigd. Naast kleine en grote vacumboxen met bijpassende marineerring en de vacumeerafdichting voor flessen, zijn er ook accessoires voor de BORA QVac en drie verschillende maten vacumzakken voor levensmiddelen beschikbaar.

Meer informatie:
BORA
www.bora.com

Publicatiedatum: