Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo'n twee derde van Nederlanders hergebruikt producten: 'Meubelen vaak online gekocht'

Het recente onderzoek naar hergebruik in Nederland onthult dat 62% van de Nederlanders minstens één tweedehands product heeft verkregen, gekocht of geruild in 2022. Het onderzoek is uitgevoerd door Rijkswaterstaat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Foto: Reliving, een online marktplaats voor tweedehands meubels.

Het onderzoek richt zich op vijf productgroepen: textiel, meubels, elektrische apparaten, bouwmaterialen en overige producten. "Elke productgroep heeft op zijn eigen manier een grote invloed", legt Juliane Kupfernagel uit. Ze werkt als adviseur monitoring circulaire economie en afvalstromen bij Rijkswaterstaat. "Textiel is in massa bijvoorbeeld het kleinste onderdeel, maar qua stuks de grootste categorie. Voor meubels is de verdeling precies omgekeerd: dat zijn relatief grote en zware producten, waarvan het hergebruik in stuks juist laag is." Tevens blijkt dat tweedehands meubels vaak online gekocht gekocht worden.

Bron: Klimaat Web

Publicatiedatum: