Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pop-upwinkelconcept The Box wegens succes verlengd in Antwerpen

Meer dan 30 ondernemingen hebben hun winkelconcept al kunnen uittesten in The Box Antwerpen, het instapklare handelspand in de Kloosterstraat. Een succesvol concept waardoor twee doorstarters intussen hun eigen winkel openden en bezoekers aan de Kloosterstraat telkens weer iets nieuws kunnen ontdekken. The Box Antwerpen wordt dan ook verdergezet tot eind 2027.

In november 2022 opende The Box Antwerpen in de Kloosterstraat met een eerste pop-upstore. Ondertussen is The Box – dat ook in verschillende andere Vlaamse steden te vinden is – een groot succes in Antwerpen. Het traject werd goedgekeurd voor drie jaar, wat zou betekenen dat eind dit jaar de deuren sluiten. Maar goed nieuws: The Box Antwerpen blijft geopend tot eind 2027. Als waardevolle testplek voor startende ondernemers wordt het concept verdergezet.


The Box Antwerpen. Foto's: © Wim Hadermann.

Van pop-up naar permanente winkel
De aantrekkingskracht van The Box Antwerpen blijkt uit de diverse mix van ondernemingen die er hun plek vinden. De ondernemers komen niet enkel uit Antwerpen en de directe omgeving, maar ook uit andere provincies en zelfs Nederland. The Box Antwerpen lijkt zo ook een manier voor ondernemers van buitenaf om de Antwerpse retailmarkt op een laagdrempelige manier te verkennen.

Twee ondernemingen besloten na een periode in The Box Antwerpen een echte winkel te starten. Glint Fashion opende in september 2023 een eigen winkel, en ook Gabian zette in januari 2024 de stap naar een eigen winkel met handgemaakt keramiek en vegan geurkaarsen. Andere deelnemers maakten (nog) geen doorstart, maar zetten wel belangrijke stappen in hun ondernemerschap.Positieve impact op winkelbuurt
In The Box Antwerpen tovert elke ondernemer zijn pand om tot een winkel met een unieke sfeer en beleving. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers aan de Kloosterstraat elke keer iets nieuws kunnen ontdekken. De stad blijft hierop inzetten met een verlenging van The Box Antwerpen tot eind 2027.

Schepen voor middenstand Koen Kennis: "The Box is het juiste idee op de juiste plek. Een instapklaar concept voor startende ondernemers in uitdagende tijden in een stad die openstaat voor creatievelingen met durf en drive. Klanten vinden hier hun ondernemers, ondernemers hun klanten. Dat is in eerste instantie natuurlijk de verdienste van de ondernemers zelf, maar ik zie er toch ook het bewijs in dat Antwerpen anno 2024 nog altijd die dynamische, aantrekkelijke stad is.”

Meer informatie:
The Box Antwerpen
Kloosterstraat 177
2000 Antwerpen
www.theboxvlaanderen.be

Publicatiedatum: