Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cooloo lanceert samenwerking met Surface club voor Scandinavische markt

Met als aftrap de Stockholm Design Fair, kondigt Cooloo uit Venray, haar samenwerking in Scandinavië aan met de creatieve ruimtelijke ontwerpers Axel Landström en Victor Isaksson Pirtti van de in Malmö recent opgerichte 'Surface Club'. De Surface Club eigenaren ook bekend van Studio Lab la Bla kreeg de vraag van de beursorganisatie om de 350 m2 grote en iconische Design Bar in te richten.

Radicaal vernieuwende Cooloo meubelstukken, ontwerp Surface Club (foto: Erik Lefvander) en hergebruikte tafels en stoelen bekleed met reststromen uit de ijzererts mijnen (foto: Martin Brucewitz).

Dat leidde tot een 6 meter hoge bar gemaakt van drinkpakken, voorzien van Cooloo’s sensueel anders dan anders ogende en aanvoelende spuitbare jeans, kurk en betonafwerkingen, samengesteld uit ‘waste’; het favoriete ontwerp-materiaal van de designpartners. Zelfs tot de aanwezigheid van - interactieve - mini golfbanen. In de sociale ruimtes, staan de radicaal vernieuwende Cooloo meubelstukken opgesteld, die speciaal voor de Surface Club vormgegeven zijn. De hergebruikte tafels en stoelen bekleed met reststromen uit de ijzererts mijnen in het noorden van Zweden, zijn ronduit spectaculair.

Doorslaggevend voor het aangaan van de samenwerking zijn de overeenkomsten t.a.v. materiaal gedrevenheid, circulaire ambities en het lef van beiden voor een radicaal andere aanpak in vormgeving en techniek te gaan. Materiaalvernieuwingen met biobased ingrediënten en het gebruik van waste vormen daarbij de kern. Cooloo’s Spray technologie en meubel productie, geeft de Surface Club een diversiteit aan mogelijkheden voor al hun speelse en creatieve Interieurprojecten.

Meer informatie:
Cooloo
Stayerhofweg 2-d
5861 EJ Wanssum
www.cooloo.nl

Publicatiedatum: