Royal Delft introduceert officieel de Black and White Reflection Series. In deze serie laat Royal Delft een nieuwe manier van decoreren zien. De objecten zijn afgewerkt met een ton sur ton reflectie-effect in zwart en wit, waarbij de traditionele flora- en fauna-decoratiestijl van Royal Delft tot zijn recht komt. De selectie van objecten in deze serie komt uit de BlueD1653-collectie; de twee Collar Bowls vormen samen met de Proud Mary de basis van deze nieuwe serie.Salone del Mobile
Tijdens Salone del Mobile 2023 in Milaan introduceerde Royal Delft een aantal van de iconische design objecten uit de bestaande collectie met een nieuwe finishes; mat zwart en wit geglazuurde items die met herkenbare Royal Delft decoraties worden verrijkt. De patronen spelen als een ton sur ton glanseffect met het oppervlak als ware het een Damast kleed. Deze nieuwe manier van decoreren wordt door Royal Delft toegepast op de ontwerpen van de Nederlandse ontwerpers Arian Brekveld en Koens & Middelkoop.

“In 2023 introduceerden wij met Royal Delft de Black and White Reflection Series voor het eerst op de Salone del Mobile in Milaan. Door de overweldigend positieve reacties hebben we besloten om de serie verder te ontwikkelen en klaar te maken voor de markt. We hebben de klassieke blauw-wit decoraties op bestaande vormen vervangen door ton sur ton effecten. Deze nieuwe techniek is voor het eerst toegepast bij Royal Delft, wat resulteert in een prachtige combinatie van innovatie en traditie”, aldus Design Manager Joffrey Walonker.

Moooi x Royal Delft: The Black Edition
Met de introductie van de Black and White Reflection Series wordt er binnenkort ook een vervolg geïntroduceerd binnen de Moooi x Royal Delft collectie. Vanaf half maart voegt Royal Delft de Black Edition lijn toe aan de Moooi x Royal Delft collectie. Drie geselecteerde items uit de Moooi x Royal Delft-collectie zijn binnenkort verkrijgbaar in het zwart: Killing of the Piggy Bank, The Rabbit en Vase Model 6. Het verschil met de Black and White Reflection Series is dat aan deze objecten exclusief in het zwart gebracht worden en dat er gouden details aan zijn toegevoegd. De matzwarte Killing of the Piggy bank is gedecoreerd met glimmende zwarte decoraties, gouden ogen en een gouden hamer. The Rabbit valt als kleinste design object op door de rode ogen in combinatie met de zwart op zwarte decoratie. De Vase Model 6 is als witte variant met gouden details al een echte eye-catcher, en wordt binnen deze nieuwe serie uitgevoerd in een prachtige matzwarte editie.

Meer informatie:
Royal Delft
Rotterdamseweg 196
2628 AR Delft
www.royaldelft.com