Voor INTR.'s rubriek INTR.view op de werkvloer is het in februari de beurt aan het parketteam van INTR. Toevallig hebben ze bij INTR. de maand februari omgedoopt tot 'Maand van Parket'. Accountmanager Frank Linde en productmanager Rick De Vries hebben een passie voor het parketvak en dat willen dat graag delen.


Frank Linde en Rick De Vries.

Wat maakt het parketvak zo bijzonder?
“Het allermooiste aspect van het parketvak is het ambachtelijke werk. Dat is wat we nastreven in het houtvak: unieke patronen creëren met mooie houtsoorten en kleuren.”

Rick sluit zich daar bij aan: “Samen met de architect ga je op zoek naar bepaalde patronen waarbij je alles nauwkeurig hebt berekend. Daar kan soms wel weken overheen gaan. Wanneer je dan het eindresultaat ziet, ben je een tevreden mens.”

Hoe zou je je collega omschrijven als persoon?
Volgens Frank kan Rick wel wat van zijn rust gebruiken: "Ik ben als persoon wat rustiger dan Rick. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijkheid. Wat ons sterk verbindt, is een gedeelde passie en beleving voor het parketvak. We willen die passie graag delen en mensen helpen. We vinden het gewoon fijn om met het ambacht bezig te zijn.”

Wat is de meest leuke situatie die je hebt meegemaakt bij een klant?
Frank: “Met 30 jaar ervaring in het vak heb je al van alles meegemaakt. Een bijzondere ontmoeting, jaren geleden, die me is bijgebleven, was die met een bekende Twentse zangeres.”

"Zij had een huis gekocht waarin diverse vloeren moesten worden geplaatst. Ik werd erbij betrokken vanwege de specifieke eis voor kopshout, deze moest o.a. in de studio geplaatst worden. Kopshout bestaat uit blokjes en heeft uitstekende akoestische eigenschappen. Het geluid kan als het ware in het hout worden geabsorbeerd, omdat de nerf verticaal staat en het hout open staat naar boven toe.”

“Het idee om kopshout te gebruiken kwam van de architect, maar helaas ging er van alles mis in de uitvoering. De studio was voorzien van vloerverwarming met een warmte terugwin installatie, een zeer goed ontworpen installatieruimte met buffervaten. Op een gegeven moment liep het systeem helemaal vast. De vloerkoeling had namelijk geen beveiliging. Kopshout heeft een dermate kracht dat de wanden van het huis naar buiten gedrukt kunnen worden. Gelukkig is dat niet gebeurd, maar de hele ondervloer werd beschadigd. Het was een grote ravage in huis. Niet veroorzaakt door waterschade, maar door het slecht functioneren van de vloerkoeling, die te koud was geworden. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen.”

"Als iets moeilijk is en je kunt iets toevoegen waarbij je het tot een goed einde kunt brengen, heb je de klant kunnen helpen. Het mooiste compliment dat je dan kan ontvangen, is wanneer klanten laten weten: 'We hebben gedaan wat jij hebt voorgesteld en het resultaat is prachtig geworden.' Dat is de kroon op mijn werk, waar ik heel blij van word."

Lees hier het complete interview.

Meer informatie:
INTR.
Hamburgweg 8
7418 ES Deventer
www.intr.nl