Vorig jaar bezocht het team van Rivièra Maison samen met enkele architecten een oud stationsgebouw in Mijdrecht, voorheen het centrale punt van het treintraject van Aalsmeer-Nieuwersluis. De ramen van het pand waren gebroken en de vloer was verzakt, maar gelukkig waren de karakteristieke lagen behang van vroeger nog goed zichtbaar. Hierdoor kon de geschiedenis van het interieur worden behouden. Hoewel dit niet heel veel houvast bood, was het duidelijk dat een grote renovatie noodzakelijk was.Bij de verbouwing werd besloten om een strakke uitbouw te creëren, wat een prachtig contrast vormt met het statige stationsgebouw. Plannen werden gesmeed voor een restaurant met royale zitplaatsen, een afgescheiden private dining-gedeelte en een ontbijt/lobby-ruimte. En last but not least, maar liefst vijf hotelkamers! Zo ontstond het boutique hotel genaamd het Spoorhuis.

Het team van Rivièra Maison, onder leiding van Creative Director Nico Tijsen, heeft het Spoorhuis volledig ingericht. De keuze bij het inrichten viel op een robuuste, warme en industriële stijl. De vijf luxe hotelkamers hebben elk een eigen naam en identiteit. Elke kamer is voorzien van bijzonder behang en is met oog voor detail ingericht. Als kers op de taart zijn antieke speelgoedtreintjes subtiel verspreid door elke kamer, een charmante knipoog naar de rijke geschiedenis van het Spoorhuis. Deze treintjes zijn ook verspreid door het sfeervolle restaurant terug te vinden.

Het restaurant is opgedeeld in drie verschillende ruimtes, elk met een unieke sfeer. Één van deze ruimtes is de coupé, waar groepen kunnen vergaderen of dineren. Het plafond is hierbij opvallend behangen om de hoogte te benadrukken. De lobby is ingericht met prachtig gestoffeerde bankjes die Rivièra Maison op maat heeft laten maken. Ze lijken rechtstreeks uit de Oriënt Express te komen. De bar is betegeld met mooie tegels in een scala van groene tinten. De serre heeft een lichtere uitstraling gekregen, met voldoende ruimte voor planten. Kortom, de gehele ambiance van het Spoorhuis is doordrongen van een onmiskenbaar luxueuze stijl die kenmerkend is voor Rivièra Maison.

Hoewel de reis wat bewogen was met hier en daar wat vertraging, is het eindresultaat prachtig geworden en een waardevolle toevoeging voor zowel de regio als daarbuiten. Rivièra Maison kan niet wachten op alle mooie projecten die het jaar 2024 te bieden heeft!

Meer informatie:
Rivièra Maison Project Design Team
Beiraweg 15
1047 HN Amsterdam
Tel. 020 7232110
projects@riviera-maison.nl
www.rivieramaison.com