Het recente faillissement van Felix de Visser Keukens heeft bij lezers van dagblad De Gelderlander veel vragen opgeroepen. Velen vragen zich af hoe het mogelijk is dat de showroom van de keukenwinkel in Elst nog steeds volledig intact is en of gedupeerden nog steeds recht hebben op hun bestelde keuken. In een interview geeft curator Maartje ter Horst antwoord op deze vragen. Ondertussen heeft bestuurder Felix de Visser alweer plannen voor een nieuwe keukenzaak, wat bij oude klanten tot woede leidt.


Het keukenbedrijf is te vinden aan de Nieuwe Aamsestraat in Elst.

Op 5 december 2023 werd het faillissement van de Betuwse keukenboer uitgesproken door de rechtbank in Zutphen, nadat de omzet het afgelopen jaar aanzienlijk was gedaald. Klanten, die tot het laatste moment dachten zaken te doen met een bloeiende onderneming, waren verrast. Mike van Koppenhagen uit Velp had zelfs één dag voor het faillissement nog 18.000 euro overgemaakt voor een nieuwe keuken, zo is in het krantenartikel van De Gelderlander te lezen.

'Kan Van Koppenhagen zijn keuken nog krijgen?', vraagt de redactie van genoemde krant aan de curator. Ja, is het antwoord, deze week wordt de keuken geleverd. Hij moest echter opnieuw betalen nadat de keuken ter verkoop werd aangeboden. Curator Maartje ter Horst legt uit dat de keuken onderdeel was van de faillissementsboedel.

Waarom de showroom nog intact is? Na het faillissement werd alles beheerd door de curator, waardoor de showroom onaangeroerd bleef. De hele inboedel wordt binnenkort geveild.

Zijn de bestuurders privé aansprakelijk? Normaal gesproken niet, tenzij er sprake is van kennelijk onbehoorlijk bestuur. Dit wordt nog onderzocht.

Komt er een doorstart? De kans hierop lijkt nihil, hoewel bestuurder Felix de Visser al een nieuwe keukenzaak heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, wat woede opwekte bij gedupeerden. De curator onderzoekt of hier sprake is van onrechtmatig handelen.

Bron: De Gelderlander