Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agility Emerging Markets Logistics Index van 2024:

'Een ​derde wil productie of inkoop in de komende vijf jaar uit China verplaatsen'

Recent onderzoek wijst uit dat steeds meer bedrijven wereldwijde hun supply chains aan het herstructureren zijn, waarbij meer dan een derde van plan is om de productie of inkoop uit China te verplaatsen in de komende vijf jaar. De Agility Emerging Markets Logistics Index van 2024 toont aan dat 63% van de professionals in de logistieke industrie productie verspreidt naar meerdere locaties of verplaatst naar thuismarkten of nabijgelegen landen. Dit leidt tot verminderde investeringen in China door 37,4% van de respondenten. Redenen hiervoor zijn onder andere moeilijkheden bij zakendoen in China, handelsoorlogen en strenge anti-corona-maatregelen.



India wordt steeds belangrijker als investeringsbestemming, mogelijk zelfs meer dan China in de toekomst. Hoewel China nog steeds de eerste plaats inneemt in de index, wordt India als nummer twee gezien. De industrie richt zich ook op Afrika voor nieuwe investeringen, terwijl andere regio's zoals India, Europa en Noord-Amerika ook genoemd worden voor geplande activiteiten zoals het verplaatsen van productie. De vooruitzichten op een wereldwijde recessie zijn aanwezig, voornamelijk vanwege factoren zoals de pandemie, de oorlog in Oekraïne, hoge inflatie en geopolitieke spanningen.

Bron: Furniture Today

Publicatiedatum: