Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van producent uit Rijen

Twee inbrekers stelen loodzware tafel van 170 kg

Onlangs heeft Plastic Soup Future (PSF) vol trots een robuuste vergadertafel geproduceerd; 2,60 meter lang, 1,20 meter breed, 3 centimeter dik én volledig van gerecycled afvalplastic. Het kostte ruim € 8000 om dit meubelstuk van 170 kilogram te creëren. Voor de beeldvorming; dit zijn 170.000 stuks plastic doppen of 8500 lege plastic flessen. Vlak voordat de tafel richting de klant zou gaan, liep het allemaal in de soep...

Toen een gespecialiseerd transportbedrijf op locatie kwam om de tafel op te halen, was er in de verste verte geen tafel te bekennen. "We hebben direct de camerabeelden opgevraagd en aangifte gedaan," zegt eigenaar Marton Panis verbouwereerd. "Vrij snel zagen we dat twee mannen het tafelblad meenamen." Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het team van PSF tilde de tafel met vijf man en nog steeds was het zwaar. "De dieven sleepten het blad over de grond, waardoor het blad gegarandeerd kapot is."



'Nieuwsgierige' mensen
Marton weet het niet zeker, maar hij heeft het vermoeden dat de tafel niet gestolen is om door te verkopen. "Vanaf het moment dat we met PSF zijn begonnen, hebben we last van 'nieuwsgierige mensen'. Ze willen weten wat we doen en vooral hoe we dit doen. Daarom hebben we in de showroom en werkplek camera's hangen." PSF verwerkt 100% afvalplastic tot nieuwe producten, zoals tafels, bureaubladen, vensterbanken, plinten en gietvloeren. "Toch is het niet zo gemakkelijk. Als ze dit willen analyseren, moeten ze wel echt verstand van zaken hebben."



Enorm balen
Inmiddels is PSF begonnen met de productie van een nieuwe tafel, zodat de klant toch haar meubelstuk geleverd krijgt. "Dit is niet zomaar gedaan. Het zal weer zes tot acht weken duren. Het is extra pijnlijn omdat we al zes jaar bezig zijn met de ontwikkeling en tot op heden de enige zijn die dit wereldwijd kunnen maken. Net zoals de klant balen we er enorm van." Momenteel is de politie bezig met een onderzoek. Marton geeft aan dat ze de zaak erg serieus nemen. PSF zit in een bedrijvencomplex waar je niet zomaar in en uit loopt. Ook wordt het beveiligd met camera's. De politie gaat de camerabeelden onderzoeken in de hoop meer informatie te achterhalen.



Meer informatie:
Plastic Soup Future (PSF)
Ericssonstraat 2
5121 ML Rijen
+31(0) 161-728900
[email protected]
www.psf.eco