Sumisura, specialist in designtafels, ziet al langere tijd een verschuiving naar organische vormen. Eigenaar Petra Tel merkte al eerder op dat klanten steeds vaker kiezen voor maatwerkbladen, waarbij zij hun eigen schets kunnen indienen voor een eigen ontwerp. De opkomst van tafelbladen met geaderde tinten en kleuren is daarbij een feit. Dankzij de stalenservice is het selecteren van kleuren eenvoudiger geworden, terwijl het kleuren van poten in specifieke RAL-kleuren eveneens populairder wordt.

Sumisura biedt al enige tijd naast eetkamer- ook bijzettafels aan in twee series: de standaard Cityhopper-lijn en een eigenlijn met diverse vormen en kleuren. Tijdens de VAKdagen in De Woonindustrie kwam de tafelfabrikant opeens met een wel heel bijzondere tafel aanzetten.


Petra Tel met zoon Jochem bij de nieuwe tafel in de stand op De Woonindustrie.

Tafelfabrikant Sumisura toonde op de vakbeurs in Nieuwegein een tafel met een houten blad. Nou ja hout? Bamboe, om precies te zijn. "Het blad bestaat uit drie lagen bamboe", legt Petra uit. "Het zijn allemaal kleine strips."

Op bovenstaande foto is het niet goed te zien, maar als je het blad in het echt ziet, lijkt het net een parketvloer. "Het is een heel arbeidsintensief werkje om zo’n visgraatpatroon te maken. Het is absoluut geen fineer, maar massief bamboe", benadrukt Petra. "Dat zoeken ze niet bij ons, omdat wij vooral met HPL werken, een product dat nog steeds in de lift zit. Met bamboe maken we een uitstapje. Het is weer eens wat anders. Standbezoekers reageren er in elk geval positief op. Dus we gaan het zien of het aanslaat."

Bamboe is een product dat snel groeit, enorm veel CO2 opneemt en bijdraagt aan de vermindering van ontbossing. Daar draagt Sumisura graag een steentje aan bij. Alleen is het afwachten of de dealer er brood in ziet. De consument lijkt er in elk geval klaar voor, gezien de positieve reacties tijdens de Consumenteninspiratiedag.

Meer informatie:
Sumisura
Satellietbaan 6
2181 MH Hillegom
(0252) 41 89 50 / 06 212 582 52
info@sumisura.nl
www.sumisura.nl