Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof:

‘Stop met het einde van de wereld voorspellen’

"Ik ben klaar met alle dystopische wereldbeelden die we met regelmaat krijgen voorgeschoteld", schrijft MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof in zijn blog. "Het idee dat de wereld vergaat en daar ook niets aan te doen is. Als ondernemer ben ik daar allergisch voor. Ik geloof namelijk wél dat er iets te doen valt en dat het dan wél beter wordt."


Jacco Vonhof, MKB-Nederland-voorzitter. Foto: © Sam Rentmeester

Jacco begrijpt maar al te goed dat er ongelooflijk veel aan de hand, in eigen land en in de wereld om ons heen: de opwarming van de aarde, oorlog in Gaza en Oekraïne, schaarse grondstoffen, een teruglopende economie, woningnood, armoede én met het opstappen van Pieter Omtzigt voorlopig ook nog geen zicht op een nieuw kabinet dat met alle problemen aan de slag gaat. Je zou er ook pessimistisch van worden. Maar doemdenken helpt ons niet verder zegt Jacco.

"Wat we in elk geval nodig hebben, is meer positivisme. Het vertrouwen dat we veel van de grote problemen kunnen oplossen; als we maar constructief met elkaar samenwerken, in plaats van tegenover elkaar gaan staan. Uiteindelijk willen we immers allemaal hetzelfde: een land – en liever nog wereld - waarin het goed en gezond leven is, ook voor volgende generaties.

Ik zeg het vaker: ondernemers zijn dwangmatig positief. Natuurlijk ervaren ook zij de nodige problemen en uitdagingen in deze tijd en kunnen ze daar nachten van wakker liggen. Maar het is ook des ondernemers om uiteindelijk elke ochtend weer op te staan met de intentie om er iets van te maken die dag. Die ondernemende en positieve instelling is wat we nodig hebben", aldus de MKB-Nederland-voorzitter.

Meer informatie:
MKB-Nederland
www.mkb.nl

Jacco Vonhof
voorzitter@mkb.nl
+31 70 3490 141

Publicatiedatum: