Het Hilversumse filiaal van meubelzaak Prominent staat momenteel te huur, zoals te zien is op Funda in business waar het pand al zeven weken wordt aangeboden. Opvallend genoeg is het Hilversumse filiaal ook verdwenen van de officiƫle website van Prominent. Aan de Groest 77 hangt een verwarrend briefje op de deur dat meldt: 'In verband met een verbouwing tot nader bericht gesloten', hoewel er weinig tekenen van een daadwerkelijke verbouwing lijken te zijn. Dat meldt dagblad De Gooi- en Eemlander.

Facility manager Bas van der Zee verduidelijkt in een interview met genoemde krant dat er geen sprake is van een uitgebreide verbouwing, maar dat slechts een ketel vervangen moest worden. Hij verwacht dan ook dat de winkel binnenkort weer haar deuren zal openen.

Hoewel de tijdelijke sluiting niets te maken heeft met het te huur staande pand, lijkt de kans klein dat de winkel snel weer operationeel zal zijn. Op de website van Prominent staat Hilversum niet langer vermeld in de lijst van filialen, hoewel het nog wel op de kaart staat. De aanduiding op de website geeft aan dat de winkel elke dag gesloten is, en zelfs de webpagina van het filiaal is niet langer beschikbaar.

Facility manager Van der Zee is zich er niet van bewust dat de winkel los van de mini-verbouwing langer gesloten blijft. Hij merkt op dat het pand te huur staat omdat het commercieel tegenvallend is. "We zijn in gesprek met de verhuurder om te zien of er mogelijkheden zijn voor onderhuur," aldus Van der Zee. "Het huurcontract kunnen we niet zomaar opzeggen. Dus als je nog iemand weet."

Bron: De Gooi- en Eemlander