Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Action groeit stevig door: omzet stijgt met 28%

Action behaalde vorig jaar een netto-omzet van €11,3 miljard, wat bijna 28% hoger is dan in 2022. Deze groei werd deels veroorzaakt door de toevoeging van 303 nieuwe winkels. Ook bestaande winkels zagen een stijging van de omzet, met een groei van 16,7% voor winkels die al een jaar open waren. De brutobedrijfswinst steeg met 34% naar ruim €1,6 miljard.



Action slaagde erin om de prijzen van een deel van het assortiment te verlagen, waarbij ongeveer 40% van de producten sinds de zomer goedkoper is geworden. In 2023 opende Action mijlpalen met zijn vijfhonderdste winkel in Duitsland, driehonderdste in Polen, honderdste in Oostenrijk en achthonderdste in Frankrijk. Eind vorig jaar had Action meer dan 69.000 medewerkers, bijna 9.000 meer dan het voorgaande jaar. In februari opent Action zijn eerste winkel in Portugal, waarmee het zijn activiteiten uitbreidt naar het twaalfde land.

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: