Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blokker schrijft ook in 2023 rode cijfers

Mirage Retail Group, het moederbedrijf van winkelketen Blokker, is gedwongen op zoek te gaan naar alternatieve financiering nadat de geplande verkoop van Intertoys onverwachts is mislukt. Ynse Stapert, de nieuwe CEO van Mirage, geeft aan dat de redenen hiervoor onduidelijk waren, wat het bedrijf dwingt tot het nemen van andere financiële stappen.

Blokker kwam vorig jaar volgens voorlopige cijfers op een negatieve winst van €2 miljoen uit. Een jaar eerder was er een negatief resultaat van €11 miljoen. De omzet van de keten in huishoudelijke artikelen steeg licht, van €340 naar €344 miljoen.
Als er gekeken wordt naar de overkoepelende organisatie, De Mirage Retail Group, wordt er wel winst gemaakt. Naar verwachting leveren de winkels van Blokker, Intertoys en Miniso in boekjaar 2023 samen een operationeel resultaat van €2 mln op.



Bron: FD

Publicatiedatum: