Humanscale zal tijdens de Stockholm Furniture Fair 2024, van 6 t/m 10 februari, de vierde en nieuwste telg uit de Ocean collectie introduceren: Freedom Ocean. De bureaustoel is, in het streven naar een positieve impact op de planeet, bekleed met Kvadrat Sport, gemaakt van 100% gerecycled materiaal van plastic uit de oceaan.

Naast de zogenaamde 'Freedom Ocean zone' zijn er nog drie andere inspirerende zones met ergonomische oplossingen voor thuis en op het werk te ontdekken; waaronder de 'active collaborative seating', 'pro-grade workstations' en 'work lounge' zones.Freedom, ontworpen door Niels Diffrient, was de allereerste bureaustoel van Humanscale en werd door The New York Times omschreven als de 'gouden standaard in bureaustoelen'. Het was de eerste stoel die alle hendels, draaiknoppen en andere mechanismen achterwege liet en op intuïtieve wijze voor een optimale ergonomische ondersteuning zorgt. Nu voegt Freedom zich bij de Ocean-collectie door de inzet van gerecyclede materialen, waaronder teruggewonnen visnetten, gebruikte PET-flessen en postindustrieel materiaal.

Van al het afval in de oceanen bestaat bijna 75 procent uit plastic en kunststof visnetten waardoor dit plastic over het algemeen beschouwd wordt als het meest schadelijke. In 2018 werden gerecycled visnetten in de eerste Smart Ocean bureaustoel gebruikt. Na dit succes introduceerde Humanscale vervolgens Liberty Ocean en vorig jaar Path. Zo ondersteunt Humanscale de inzet van gerecyclede materialen en schonere oceanen.

In navolging van de wereldwijde samenwerking met Kvadrat wordt in Stockholm Freedom Ocean bekleed met Kvadrat Sport, ontworpen door Patricia Urquiola. Sport illustreert Kvadrat's toewijding aan bewuste designprincipes en is 's werelds eerste gerecyclede polyester textiel dat uit 100% plastic oceaanafval is gemaakt.

Humanscale zet zich over de hele productportfolio in om de gezondheid van zowel consumenten als de planeet te verbeteren. Daarbij wordt een Planet Positive-benadering gehanteerd om de schade die tijdens de productie aan het milieu wordt toegebracht ongedaan te maken. Het streven is om niet alleen de voetafdruk te verminderen maar de planeet er meetbaar beter van maken.

Humanscale, Stand A07:29, Stockholmsmässan, Mässväagen,1 Alvsjo

Meer informatie:
Humanscale
www.humanscale.com