De limited Daksjus collectie van Ikea is speciaal ontworpen voor plantenliefhebbers – met of zonder groene vingers. De plantenrekken van bamboe en staal gaan de hoogte in waardoor ze weinig ruimte innemen en je ze op een handige manier kan stylen met je favoriete potten en vaasjes. Het verzorgen van je groene vrienden gaat gemakkelijk met de verpotmat, tuinhandschoenen en zelfwaterende potten van terracotta. "Gebruik de stekvaasjes om te ontdekken of je groene vingers hebt en om je plantencollectie verder uit te breiden", aldus Ikea. De limited Daksjus collectie is vanaf begin februari alleen verkrijgbaar in de winkels.De set van drie glazen vaasjes in oranje, blauw en grijs is geschikt voor stekjes van planten. Dankzij de speciale vorm staan de wortels in het water en hebben ze genoeg ruimte om te groeien. Plaats de stekjes op de vensterbank en laat het zonlicht het werk doen.

Heb je niet veel ruimte maar wil je wel veel groen in huis? De smalle bamboe plantenstandaard heeft twee plateaus: je maakt optimaal gebruik van de ruimte omdat je op verschillende niveaus planten kunt plaatsen. Combineer de standaard met verschillende potten en vazen voor een vrolijk hoekje in huis.

Dankzij de verpotmat kun je planten zaaien of verpotten zonder dat je keuken- of tuintafel onder de aarde zit. Na gebruik klop je de mat gemakkelijk uit, spoel je hem af en vouw je hem weer op voor de volgende keer. Met tuinhandschoenen in hetzelfde design blijven ook je handen schoon.

Hang de lichtgewicht plantenpotten aan het handige plantenrek van bamboe. Op de twee plateaus is voldoende opbergruimte voor een gieter, potten en je favoriete tuinmagazines. Style het rek met weelderige planten om een groene boost te geven aan de ruimte.

Kiemplantjes kweken doe je makkelijk met de terracotta kiemschotels. Kiemplantjes moeten vochtig blijven omdat ze snel kunnen uitdrogen. Daarom zijn deze schotels zo handig: de poreuze rode klei – terracotta – houdt de schotels vochtig, terwijl de gepoedercoate buitenkant waterdicht is.

Kan je wel wat hulp gebruiken met het verzorgen van jouw planten? Dan is de terracotta pot met aardenwerken bassin iets voor jou. Je vult het bassin via de speciale inkeping gemakkelijk met water en zet de pot erin. Het water dringt door de poreuze pot geleidelijk door tot de aarde en bereikt zo de wortels van jouw plant. Zo krijgt de plant voor langere tijd genoeg water, zonder het risico van overbewatering.

Meer informatie:
Ikea
www.ikea.nl