Vlak voor de Kerstdagen werd bekend dat Meubelfabriek Noteborn uit Heerlen in staat van faillissement was verklaard. 55 medewerkers moesten vrezen voor hun baan. Curator Rob Lemmens gaf aan dat hij met "meerdere partijen" in gesprek was over een doorstart. Die kans zit er zeker in. Inmiddels is het eind januari en heeft Lemmens slecht nieuws: "Er komt geen doorstart."


Noteborn richtte zich voornamelijk op wandkasten, ladekasten, inloopkasten en dressoirs.

Op de website meldt hij het volgende:

Geachte Heer/Mevrouw,
Bij vonnis van de rechtbank Limburg, locatie Maastricht, is 19 december 2023, de op 15 december 2023 verleende voorlopige surseance van betaling ingetrokken en tegelijk het faillissement uitgesproken van Noteborn B.V., gevestigd te Heerlen aan de Heliumstraat 1 (6422 PK) met aanstelling van mr. drs. Rob Lemmens als faillissementscurator.

Vanaf datum faillissement is intensief gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart. Met 12 kandidaat-kopers hebben gesprekken plaatsgevonden, is informatie gedeeld en de vragen kandidaat-kopers zijn beantwoord. Ondanks de grote interesse van kandidaat-kopers en alle inspanningen van iedereen die bij Noteborn hierbij is betrokken, is het helaas niet gelukt. Er komt geen doorstart.

De productie is inmiddels stilgelegd. De laatste vrachtwagens met gereedstaande orders worden vandaag ingeladen. De laatste officiële werkdag van het personeel is 31 januari. De fabriek sluit dan ook 31 januari definitief en zal daarna worden ontmanteld. Dit geldt ook voor de IT infrastructuur en overige systemen. De machines, voorraden en andere bedrijfsactiva zullen, al dan niet via veiling, worden verkocht. Het fabriekspand zal daarna worden ontruimd.

In de relatief korte periode dat ik als bewindvoerder resp. curator betrokken ben bij Noteborn heb ik Noteborn leren kennen als een mooi bedrijf, met mooie producten en met een hecht team aan gemotiveerde en goede mensen. Het is spijtig dat het zo afloopt.

Het correspondentieadres van de curator is: noteborn@thuispartners.nl

Met vriendelijke groet,
Mr. drs. Rob Lemmens

Dochteronderneming

Noteborn is een dochteronderneming van het Duitse bedrijf Vivonio Furniture GmbH. De meubelfabrikant richtte zich voornamelijk op wandkasten, ladekasten, inloopkasten en dressoirs. De producent van opmaatgemaakt meubilair ontwierp een uitgebreide collectie van basiselementen, stijlen en vormen, terwijl de afmetingen, materialen en handgrepen gekozen konden worden. Tot slot werd de kast door monteurs thuis geïnstalleerd. Ze verzorgden het hele proces van begin tot eind. Iets dat de klant graag ziet. Helaas kwam het bedrijf de financiële moeilijkheden niet te boven.

Meer informatie:
Meubelfabriek Noteborn
Heliumstraat 1
6422PK Heerlen
www.noteborn.com