Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blokker zoekt klanten voor megamagazijn

Winkelketen Blokker gaat zijn megamagazijn in Geldermalsen verzelfstandigen in een apart logistiek bedrijf. Sinds het faillissement van Big Bazar en BCC kampt het distributiecentrum van 120.000 vierkante meter met een flinke overcapaciteit. Daarom wordt gezocht naar meer nieuwe klanten. Dat meldt RTL Nieuws.

Het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen, dat sinds 2020 wordt gehuurd van vastgoedinvesteerder Joes Daemen, zal worden verzelfstandigd in een nieuw dochterbedrijf genaamd MRG Logistics. De overcapaciteit van het centrum, veroorzaakt door een afname van de omzet en efficiƫntere bedrijfsprocessen, leidde tot de noodzaak van deze stap. Ondanks recente inspanningen om de overtollige ruimte op te vullen met nieuwe klanten, wordt het distributiecentrum als te groot beschouwd. MRG Logistics zal ongeveer honderd vaste werknemers en honderd flexwerkers in dienst hebben, met het potentieel om tijdens piekperioden tot 250 werknemers te hebben. De verzelfstandiging wordt gezien als een strategische zet binnen de huidige activiteitenverkoopstrategie van Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker. De onafhankelijkheid van de logistieke tak stelt Blokker in staat zich beter te concentreren op de kernactiviteiten, en het kan mogelijk nieuwe klanten aantrekken zonder de directe associatie met Blokker. De stap opent ook de deur naar mogelijke afzonderlijke verkoop van het logistieke bedrijf.

Bron: RTL Nieuws

Publicatiedatum: