Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IKEA verlaagt CO2-uitstoot met 12,7 procent en verhoogt inkomsten met bijna een derde

De Ingka Group, de grootste IKEA retailer met hoofdzetel in Nederland, publiceerde deze week haar Annual Summary and Sustainability Report FY23. Ondanks een jaar met wereldwijde uitdagingen, laat het nieuwe verslag goede bedrijfsprestaties zien. IKEA vierde 80 jaar en bleef vooruitgang boeken op haar reis om steeds betaalbaarder, toegankelijker en duurzamer te worden.

In FY23 verminderde het bedrijf zijn klimaatvoetafdruk met 24,3% en groeide de omzet met 30,9% ten opzichte van FY16. De focus lag op het hebben van een positieve impact, met ondersteuning voor meer dan 1000 vluchtelingen via het Skills for Employment-programma en 99.000 mensen via het Ingka Group Neighborhoods-raamwerk. Karen Pflug, Chief Sustainability Officer bij de Ingka Group, benadrukte het belang van de transformatie naar duurzaamheid en toegankelijkheid, waarbij IKEA zich heeft gecommitteerd aan het Klimaatakkoord van Parijs en strengere klimaatdoelen heeft aangenomen. Ze benadrukte het voortdurende streven naar hernieuwbare energie en de groeiende acceptatie van circulaire diensten, zoals de Buyback & Resell-service die het afgelopen jaar is verdubbeld. Pflug blijft optimistisch over de toekomst en roept op tot samenwerking om een betere toekomst te creƫren voor mens, milieu en bedrijf.

Bron: DuurzaamOndernemen.nl

Publicatiedatum: